Mam uszkodzony system windows xp. Gdy włączam komputer to wyświetla mi sie komunikat że brakuje pliku SYSTEM.
Chce rozwiązać ten problem w ten sposób:
http://support.microsoft.com/kb/307545/pl
Jednak mi coś nie wychodzi część pierwsza, dlatego chce skorzystać z metody wklejania tego tekstu do pliku batch kopiar1.txt. Jednak nie wiem gdzie go wkleić, dlatego prosze o podpowiedź.
Brak pliku winxp system32 config system.
Moderator: Moderatorzy
-
- Stały użytkownik forum
- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
Re: Brak pliku winxp system32 config system.
Dlaczego ci nie wychodzi? Miałem komputer kolegi z podobnym problemem i odpalił za pierwszym razem. Do kopiowania plików musisz użyć oryginalnej płyty z systemem. Jeśli użyjesz pirata nic nie uzyskasz i dlatego ci pewnie to nie wychodzi. Jakiej płyty użyłeś ?Rudder pisze:Jednak mi coś nie wychodzi część pierwsza,
-
- Stały użytkownik forum
Płyte tylko z konsolą odzyskiwania od jakiegoś informatyka.
Pisałem tak;
w 1 linii od razu md tmp potem każdy wers oddzielałem spacją aż do default.bak
i nacisnąłem enter. Wyskoczył komunikat parametr jest nieprawidłowy. Pisałem małymi literami.
Pisałem tak;
w 1 linii od razu md tmp potem każdy wers oddzielałem spacją aż do default.bak
i nacisnąłem enter. Wyskoczył komunikat parametr jest nieprawidłowy. Pisałem małymi literami.
- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
Aby skopiować plik musisz mieć oryginalną płytę z systemem. Sama konsola ci tu nie pomoże.Rudder pisze:Płyte tylko z konsolą odzyskiwania od jakiegoś informatyka.
-
- Początkujący użytkownik forum
możesz ściągnąć jakikolwiek system live (knopix, ubuntu itp) i tam zrobić to klikając. Nie potrzeba płyty gdyż to co jest w folderze repair jest dostosowane do ustawień obecnie zainstalowanego na czysto systemu tzn jest to kopia tych wszystkich plików zaraz po zakończeniu instalacji windowsa
Internet łączy ludzi.