Widok na całość od przodu:

Widok na całość od strony montażu:

Naklejka producenta, od wifi 2,4 GHz...

Kilka ujęć tego co mnie najbardziej interesowało czyli uchwytu mocującego. Tutaj wykonanie bardzo solidne, przykręcany na 4 śrubki, nie mam żadnych zastrzeżeń. Możliwa zmiana polaryzacji oraz kąta pochylenia (góra - dół)

Tutaj także zbliżenie na mocowanie kabla. Kabel montowany jest na stałe, ale jest to raczej zaleta. Gniazdo i wtyczka generują dodatkowe niepotrzebne straty a samo połączenie może być zawodne. Kabel zamontowano solidnie i należycie zabezpieczono.

Kabel, konektor i końcówki. Do jakości także nie mam żadnych uwag. Całość raczej godna zaufania:

Antena uszczelniana jest silikonem. W niektórych miejscach trochę wyciekło i nie wygląda to zbyt estetycznie...

Efektywność: zysk podany przez producenta wynosi 17 dbi. U mnie modem bez anteny nie widzi sieci, sygnał poniżej 113 dBm. Po podłączeniu anteny mam stabilny sygnał na poziomie od -87 dBm do -91 dBm. Transfery osiągane w Play koło 1 Mb/s, odległość od stacji bazowej około 10 km, ale jeszcze zmierzę dokładnie GPS-em. Widok stacji bazowej zasłania mi pagórek porośnięty lasem więc jak będą liście to może się jeszcze zmienić. Zysk anteny i zasięg wynika pewnie z tego, iż antena zamocowana jest około 5 metrów powyżej poziomu na którym mam komputer i modem. Ponadto musiałem mieć farta i antena na stacji bazowej musi być jakoś korzystnie w moją stronę ustawiona lub występują jakieś odbicia.
Podsumowując w kilku słowach antena sprawdza się bardzo dobrze. Biorąc pod uwagę jakość towaru oraz cenę, mogę uznać ją za jeden z bardziej udanych zakupów.