Problem z wgrywaniem Tomato na Ovislinku WL1600

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.
Reklama: Szukasz dostawcy internetu? Sprawdź https://isp.today/pl/ ogólnoświatowy katalog dostawców internetu.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Karol816
Początkujący użytkownik forum

Problem z wgrywaniem Tomato na Ovislinku WL1600

Post autor: Karol816 »

Witam wszystkich forumowiczów,

W ostatnich dniach zakupilem router Ovislink WL1600, z racji że był często zachwalany, ma możliwość wgrania tomato i jest w dość przystępnej cenie. Próbuje wgrać tomato, jednak coś mi nie wychodzi, chociaż wydaję mi się że wszystko robię dobrze. Ściągnąłem plik "tomato-ND-SM_1.28PL.004H.trx" (jak pisało - specjalnie pod Ovis'a) i chcialem go zainstalować najpierw według programiku tftp, jednak cały czas wyskakiwało okienko-error "Unable to get responses from server". Próbowałem także według oficjalnej instrukcji AirLive, jednak bezsukcesywnie - gdy jest przy punkcie, gdy wpisując w konsoli "ping 192.168.1.1" powinien się łączyć z router'em, wyskakuje 4x "Upłynął limit czasowy" i nici z tego. Nawet jak wpisuje adres IP do przeglądarki, tak jak jest to pokazane w instrukcji, router nie odpowiada.

Z góry dziekuje za wszystkie odpowiedzi i pozdrawiam,
Karol.

PS Przeszukałem dwa razy całe google - bezowocnie, więc nie musisz mi tego proponować.

EDIT: Wspomnę tylko że internet zarówno przez WiFi jak i po LAN'ie działa znakomicie.
Awatar użytkownika
oliva
Specjalista bezprzewodowy-junior

Re: Problem z wgrywaniem Tomato na Ovislinku WL1600

Post autor: oliva »

ODPOWIEDZ