Program ktory sam sie laczy z internetem

Pozostałe zagadnienia (sprzętowe i programowe), które nie pasują do powyższych kategorii np. optymalizacja łącza, liczniki danych, bezpieczeństwo w sieci, informacje podstawowe.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
heklind
Początkujący użytkownik forum

Program ktory sam sie laczy z internetem

Post autor: heklind »

Witam, szukam programu ktory o wyznaczonej godzinie sam bedzie sie laczyl z internetem. Chodzi mi o to ze mam internet bezprzewodowy z nielimitowanym transferem w nocy i uzywam Internet Download Manager (Niby ten program takowa funkcje ma, ale jakos jej nie znalazlem) i chce ustawic tak zeby komputer o godz powiedzmy 00:02 sie polaczyl sam z internetem, po to aby program mogl uruchomic kolejke. Zna ktos taki programik? Niestety w googlach nie udalo mi sie znalezc nic ;f
Pozdrawiam
key
*Mistrz bezprzewodowy*

Re: Program ktory sam sie laczy z internetem

Post autor: key »

Musisz napisać sobie scrypt.
Nie pomagam na PW.
adamos22
Specjalista bezprzewodowy-senior

Post autor: adamos22 »

Top_netinfo ma opcję automatycznego połączenia przy starcie wraz z minimalizacją, wystarczy, że ustawisz start tego programu w Windowsowym harmonogramie zadań, można też określić czas uruchomienia, więcej znajdziesz w Google.

Ja używam programu do pobierania Free Download Manager, gdzie jest opcja Ustawienia->Pobieranie->Limit czasowy i wystarczy zaznaczyć i ustawić godziny w których można pobierać, tak jest o wiele prościej, a na pewno podobne opcje znajdziesz w większości programów do pobierania, nawet w uTorrent.
zimplusowany
Specjalista bezprzewodowy-junior

Post autor: zimplusowany »

Jest też taka alternatywa: http://shider.pl/AutoConnect/
Awatar użytkownika
compile
Specjalista bezprzewodowy-junior

Post autor: compile »

Ten programik jest super! Zużywa 3mb ramu, wrzuciłem więć do autostartu, chodzi nawet jak nie mam w kompie modemu, wystarczy podpiać pod usb i jest net. Prawie jak option z trybie ndis z autołączeniem:)
ODPOWIEDZ