Przedłużenie wifi

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.
Reklama: Szukasz dostawcy internetu? Sprawdź https://isp.today/pl/ ogólnoświatowy katalog dostawców internetu.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
piotrek1111
Użytkownik forum

Przedłużenie wifi

Post autor: piotrek1111 »

Witam. Nie mogę znaleźć podobnego tematu a, że jestem laikiem to proszę o pomoc. Posiadam internet ustawiony na Tp linku 8960N i chodzi mi po domu bardzo dobrze (zasięg wifi jest w miarę dobry). Problem zaczyna się jeśli chodzi o garaż i altanę w ogrodzie. Parę metrów od domu jeszcze łapie ale tam gdzie potrzebuje to niestety nie sięga. Nie mam możliwości podłączenia innego urządzenia kablem, więc w grę wchodzi wifi. W szafie zalega od dość dawna Ovislink 1600GL (tomato 1.27) i za pomocą tego routera chciałbym to zrobić. Nie oczekuje cudów, ale będę z tego korzystał tylko czasami więc nie oczekuje nie wiadomo jakich transferów. Kiedy będę potrzebował internetu w garażu to po prostu załącze urządzenie do prądu i będę korzystał. Proszę mnie poprowadzić bo nie mam pojęcia jak do tego się zabrać. Z góry wielkie dzięki.
ODPOWIEDZ