E173u2 Nie wykrywa sieci
Moderator: Moderatorzy
-
- Użytkownik forum
E173u2 Nie wykrywa sieci
Witam. Niestety nie znalazłem takowego problemu wiec chyba mogę założyć temat
Wczoraj zakupiłem modem e173 bo stary e1752c w wyniku nieprzemyślanych wydarzeń jest wygięty o 90 stopni. Modem zakupiony w jakimś komisie z gwarancją play(plomby nie tknięte, karta podbita) podłączam kartę OF 59(wiem ze na pewno karta ma też obsługę cdma) i działa, po kilku godzinach był bardzo gorący(możliwe ze ok 50stopni ale to bardziej subiektywne wrażenie) na noc wyłączony rano uruchamiam niestety nie wykrywa sieci, drugi o dziwo jeszcze działa sieć wykrył. dodam od siebie, ze e173 cały czas instaluje sterowniki, choć nie wien czy wynika to ze specyfikacji win7x64. Myślałem ze może coś mu się posrało i simlock nagle działa, odpalam dc unlokera - simlocka nie ma. Więc na chwile obecną mam zonka, a stary modem często sie rozłącza i ciężko na nim pracować;/
Modem na pewno wykrywa karte - komunikat o jej braku wyskakuje jak ją wyciągnę
Czy jedyną opcją jest odniesienie na gwarancji czy jeszcze coś można zrobić?
Wczoraj zakupiłem modem e173 bo stary e1752c w wyniku nieprzemyślanych wydarzeń jest wygięty o 90 stopni. Modem zakupiony w jakimś komisie z gwarancją play(plomby nie tknięte, karta podbita) podłączam kartę OF 59(wiem ze na pewno karta ma też obsługę cdma) i działa, po kilku godzinach był bardzo gorący(możliwe ze ok 50stopni ale to bardziej subiektywne wrażenie) na noc wyłączony rano uruchamiam niestety nie wykrywa sieci, drugi o dziwo jeszcze działa sieć wykrył. dodam od siebie, ze e173 cały czas instaluje sterowniki, choć nie wien czy wynika to ze specyfikacji win7x64. Myślałem ze może coś mu się posrało i simlock nagle działa, odpalam dc unlokera - simlocka nie ma. Więc na chwile obecną mam zonka, a stary modem często sie rozłącza i ciężko na nim pracować;/
Modem na pewno wykrywa karte - komunikat o jej braku wyskakuje jak ją wyciągnę
Czy jedyną opcją jest odniesienie na gwarancji czy jeszcze coś można zrobić?
-
- Stary wyga bezprzewodowy
Re: E173u2 Nie wykrywa sieci
Może sterownik głupieje z tą 7-ką, najlepiej kup sobie router za 80-100zł TP-Link MR-3220,3420 i łącz się z siecią 3G przez router 

jareq
-
- Użytkownik forum
oemówki czasami potrafią być specyficzne. ale na 7 x86 jest to samo. Ostatnia kasa poszła na ten modem. 150 w plery, jakbym wiedział dozbierałbym do e5 bez bawienia się w rootery
- wojteks
- *** Administrator ***
Na forum są linki do nowych sterowników Huawei, zainstaluj i zapomnij o problemach (sam używam z Win 7 32-bit i <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=9557" target="_blank">»Top NetInfo«</a>, wersja sterownika 3G_Huawei_2.0.6.706_W7x86x64pioter223 pisze:ale na 7 x86 jest to samo
Nie pomagam na PW!
-
Router podłączasz konfigurujesz połączenie 3G i zapominasz-net masz dostępny 24h/24h-ja mam w statusie aktualnie 21dni-robiłem upgrade w routerze tego dnia, koszt nie wielki a rozwiązanie o wiele lepsze i dużo tańsze 

jareq
-
- Użytkownik forum
zainstalowałem przed zadaniem zapytaniawojteks pisze: Na forum są linki do nowych sterowników Huawei, zainstaluj i zapomnij o problemach (sam używam z Win 7 32-bit i »Top NetInfo«, wersja sterownika 3G_Huawei_2.0.6.706_W7x86x64
Problemem jest to, ze nie widzi sieci:) icon 225 i huawei 1752c widzą sieć na tej karcie. Nie chcę propozycji z serii dokup to i tamto. Chce sie dowiedzieć dlaczego nie widzi sieci i czy modem jest uszkodzony;)jarek7714 pisze:Router podłączasz konfigurujesz połączenie 3G i zapominasz-net masz dostępny 24h/24h-ja mam w statusie aktualnie 21dni-robiłem upgrade w routerze tego dnia, koszt nie wielki a rozwiązanie o wiele lepsze i dużo tańsze
-
Ok, problem może być w modemie, a konkretnie w częstotliwościach jakie obsługuje, jak masz zasięg Play-3G to możesz kupić starter Play-online na kartę za 19zł i sprawdzisz czy modem jest w porządku 

jareq
-
- Użytkownik forum
Dzięki potem zakupię i sprawdzę,(bo powinienem się łapać z tego co pamietam) tylko mam wątpliwości czy masz racje - wcześniej przecież normalnie działało;/jarek7714 pisze: Ok, problem może być w modemie, a konkretnie w częstotliwościach jakie obsługuje, jak masz zasięg Play-3G to możesz kupić starter Play-online na kartę za 19zł i sprawdzisz czy modem jest w porządku
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Zamiast wydawać pieniądze na testowanie można coś takiego dostać.
http://techmobile.pl/2011/05/przetestuj ... -za-darmo/
Są te startery w punktach.
http://techmobile.pl/2011/05/przetestuj ... -za-darmo/
Są te startery w punktach.
-
- Użytkownik forum
Nie działało. Modem wymieniony na nowy.
W sieci musiałbym czekać na naprawe itd w komisie wymienili mi na nowy.
Temat do zamknięcia
W sieci musiałbym czekać na naprawe itd w komisie wymienili mi na nowy.
Temat do zamknięcia