[zasięg] Axesstel mv410r - problem ze znikającym zasięgiem

SubForum obecnych i przyszłych użytkowników internetu w technologii CDMA - Centertel (Orange Freedom PRO), Sferia, Nordisk, Plus (CDMA2000 1xEVDO itd.)

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
deejaymg
Stały użytkownik forum

[zasięg] Axesstel mv410r - problem ze znikającym zasięgiem

Post autor: deejaymg »

Witam,

z góry uprzedzam, że zakładam już ostatni temat, proszę o wyrozumiałość.

Bardzo proszę o zapoznanie się z moim problemem i utwierdzenie mnie w przekonaniu, czy mój router jest na pewno uszkodzony.

1. Włączam komputer, router, połączenie sieciowe nawiązane, później tylko axess manager, wpisuje PIN, zasięg na max, chwila oczekiwania i internet działa...

2. Mija 5 - 10 - 15 lub nawet 30 minut, internet działa i nagle... strona www nie chce się załadować, internet przestaje działać.

3. Sprawdzam axess manager - połączenie zostało przerwane, kreski oznaczające zasięg co sekundę pokazują inną wartość, od 0 kresek do 5 (max), połączenia nie da się nawiązać. Klikam na POŁĄCZ, niestety nie przynosi to rezultatu.

4. Sprawdzam router - świeci się power oraz 1x/ev-do. Wyłączam i włączam router przyciskiem z prawej strony. Ponownie wpisuje pin w axess manager, zasięg na full, internet znowu działa aż do kolejnego zerwania połączenia.

Co zauważyłem, zerwał dzisiaj ponad 10 razy połączenie, z czego 2 razy po kilku sekundach złapał zasięg ponownie i axess manager automatycznie nawiązał połączenie.

W pozostałych przypadkach pomagało tylko ponowne włączenie routera.

Pytanie: uważacie, że router może być uszkodzony? kwalifikuje się on do wymiany?

Dodam, że dziś podłączyłem antenę kierunkową do cdma 450 - 470mhz.

Zmiany: przed podłączeniem anteny zrywał połączenie, w axess manager kreski zasięgu oscylowały na 0 - 1 - 2. (max 5 kresek).

Po podłączeniu anteny zrywa połączenie, w axessie kreski pokazują wartość 0 - ... - 5.

Proszę o pomoc, pozdrawiam.
ajas75
Użytkownik forum

conecct

Post autor: ajas75 »

a dioda connect jak się świeci na ruterze ???
ODPOWIEDZ