Jaki tani router/ap w roli karty WiFi dla urządzenia z RJ45?
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Jaki tani router/ap w roli karty WiFi dla urządzenia z RJ45?
Witam, temat oklepany, ale wymaga odświeżania co jakiś czas wraz ze zmianami zachodzącymi na rynku sprzętu sieciowego.
A więc, doradźcie proszę niedrogie urządzenie, które pozwoli mojemu telewizorowi zaistnieć w sieci WLAN. Telewizor ma tylko i wyłączenie interfejs Ethernetowy z gniazem RJ45. Potrzebuję urządzenia niedrogiego, które zaoferuje rozsądną stabilność pracy.
pozdrawiam,
Mlab
A więc, doradźcie proszę niedrogie urządzenie, które pozwoli mojemu telewizorowi zaistnieć w sieci WLAN. Telewizor ma tylko i wyłączenie interfejs Ethernetowy z gniazem RJ45. Potrzebuję urządzenia niedrogiego, które zaoferuje rozsądną stabilność pracy.
pozdrawiam,
Mlab
- wojteks
- *** Administrator ***
Re: Jaki tani router/ap w roli karty WiFi dla urządzenia z RJ45?
Tp-Link WA500G, WA501G, Ovislink WL5450, 5460APv2 chyba że potrzebujesz czegoś z trybem "n".mlab pisze:Potrzebuję urządzenia niedrogiego, które zaoferuje rozsądną stabilność pracy.
Nie pomagam na PW!
-
No tak, nie dopisałem szczegółów.
Wystarczy kompatybilność z b/g. Nie jest mi potrzebny zintegrowany switch ani zaawansowana funkcjonalność jak QoS, filtrowanie itp. Ważne wsparcie dla WPA-Personal.
pozdrawiam,
Mlab
[ Dodano: 2011-06-02, 14:51 ]
Na forach ludzie piszą, że mają problem z ustawieniem trybu 'client + wpa'. Czy ktoś ma doświadczenie w tej materii?
Wystarczy kompatybilność z b/g. Nie jest mi potrzebny zintegrowany switch ani zaawansowana funkcjonalność jak QoS, filtrowanie itp. Ważne wsparcie dla WPA-Personal.
pozdrawiam,
Mlab
[ Dodano: 2011-06-02, 14:51 ]
Na forach ludzie piszą, że mają problem z ustawieniem trybu 'client + wpa'. Czy ktoś ma doświadczenie w tej materii?
- wojteks
- *** Administrator ***
Jaki sprzęt? Ovislink nie ma z tym problemu, WA500G też działał u mnie na WPA2 (obydwa w trybie Client).mlab pisze:Na forach ludzie piszą, że mają problem z ustawieniem trybu 'client + wpa'
Nie pomagam na PW!
-
Problemy z WPA+Client opisywane na forach dotyczą WA500G. Trudno mi niestety ocenić, na ile wynikają one z niewiedzy użytkowników. A tu żadne ograniczenia nie obowiązują :-)
pozdrawiam,
Mlab
pozdrawiam,
Mlab
-
- Stały użytkownik forum
Mam kilka WA500G i nigdy nie miałem z nimi problemu, włączasz, ustawiasz i zapominasz.