P4 to PLAY!

[Reklama] Telefony satelitarne wszystkich sieci Thuraya, Iridium, Inmarsat https://ts2.shop/pl/3-telefony-satelitarne

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Jaco
Mistrz bezprzewodowy - moderator

Re: P4 to PLAY!

Post autor: Jaco »

Zobaczycie że będzie jak u wszystkich.Najpierw za prawie free a pózniej umowy na 2 lata i limity. :lol:
Awatar użytkownika
lookass
Użytkownik forum

Post autor: lookass »

Reef pisze:Z tego co czytałem chyba na telepolis.pl to białystok też zalicza się do obszaru działania playa... Nie myl heyah z Playem bo to przeciez całkiem odrębny operator. Heyah,samiswoi są operatorami zależnymi.
Reef dobrze czytales tyle ze jestems w kolejce i trzeba poczekac az do nasz dotrze, nie wiem jak Ty czytasz ale z mojego powyzszego postu nie mozna wnioskowac ze heyah=play, przecierz napisalem ze Heyah miala super a w Play jeszcze zobaczymy ;)
Awatar użytkownika
magmike
Specjalista bezprzewodowy-senior

Post autor: magmike »

Podając we wcześniejszym poście porównanie Heyah vs Play, nie miałem na myśli oferowanych przez nich usług czy społecznej grupy docelowej, tylko marketing. Przecież wiadomo, że nie porównuje sie Playa z telefonami 3G z Heyah która oferuje jedynie usługi rozmów z kilkoma telefonikami jedynie do esemesowania.
Łapa była the best!
pozdrawiam, magmike
Awatar użytkownika
klisza
Specjalista bezprzewodowy-junior

Post autor: klisza »

Trochę świeżych informacji (nieoficjalnych):

Cena startera w pre-paid: 30 zł
Minuta do wszystkich: 49 gr
SMS i MMS do wszystkich: 15 gr

W ofercie abonamentowej nie będzie taryf za 20 czy 30 zł miesięcznie tylko droższe.
- iPlus - Motorola v235 Rz?dzi - Firefox -
Awatar użytkownika
lookass
Użytkownik forum

klisza pisze: W ofercie abonamentowej nie będzie taryf za 20 czy 30 zł miesięcznie tylko droższe.
Dla mnie to odpowiada ale nie wszystkich bedzie stac :?
kaja1234
Użytkownik forum

Post autor: kaja1234 »

Oferta według mnie jest naj najbardziej ok.49 gr to nieduzo.A poza tym jest jeszcze opcja otrzymana jednej minuty do wygadania za dwie minuty przychodzace-dobry pomysł:).A to info jakie znalazlam w necie jesli chodzi o dostepne telefony- dostepne beda: firmy Samsung (Z400, Z370, Z630, i600), firmy Motorola (maxx V6, V3xx, K3), LG (KU311, KU800) i Nokia (6151, 6288, N73). Nieźle:)
bio5

Post autor: bio5 »

Cennik może nie najgłupszy, ale reklamowali się jako sieć multimedialna i <font color="#FF00FF"><b>»»w ogóle««</b></font> XXII w. a ceny za transmisje danych takie same jak w POPie.
Jedne z najdroższych połączeń na rynku.
wrrr
Użytkownik forum

Post autor: wrrr »

Najdroższe???? No co ty piszesz. to ja w orange mam droższe. Nawet w niektórych abonamentach tpsa są droższe połączenia, a to telefonia stacjonarna :)

A multimedia to nie tylko net. Mają najtańsze MMsy na rynku.
Awatar użytkownika
Jaco

Ja zadzwoniłem i zapytałem o zasięg.Wiem że jadą na nadajnikach Plusa ale dowiedziałem się ze w mojej okolicy będą powiększać zasięg UMTS dopiero za dwa lata. :lol:
Reef
Stały użytkownik forum

Post autor: Reef »

Zresztą cały śląsk ma mieć zasięg od nich...także spoko macie tam u was...u mnie nie planuja na przykład :(
dawideq
Początkujący użytkownik forum

rewolucja:)

Post autor: dawideq »

??????????????????????????????? bedziemy najtańsi bedziemy najlepsi bedziemy "multimediali" hheee a ich cennik za internet myślałem że walną coś tanio lepiej jak simdata a tu co jadą na nadajnikach plusa i co ja płace 30 groszy za 1mb a tu aż szkoda wymieniać cene bo się ludzie przy komp0ach poprzewracają a pozatym byłem na ich stronie mamią ludzi i tyle cennik to taki ubogi i tak owijają w bawełne że poprostu zamknąłem bo tektów typu damy ci to grati a to za darmo to już nie zniose

po prostu miała być rewolucja a tu nic

klijentó nie zdobędom tym że bede mógł prowadizć bloga przez mms i czatować zprzyjaciółmi i tworzyć jedną wjelką "socjalistyczną" społecznoś gdzie wszyscy są razemi isą równi no to normalni komunistyczne chasła zdobobędom młodzież blogiem <font color="#FF00FF"><b>»»na pewno««</b></font>??? ludzie będo robić bloga przez mms chyba jkieś plastikowe blondynki i kenowi a reszta ludzi ??? bedo mieć gura 3 - 4 % udziału w rynku bo w polssce tyle ludzi to raczej ckmy kturzy się nabiorąN ADARMOWE REKLAMY W METRZE I TRAMWAJACH LUB CZAPECKI

POPROSTU JAJA SE ROBI SZKODA ZE ZAWRACJą <font color="#FF00FF"><b>»»w ogóle««</b></font> LUDZIĄ du....
Simdata i nokia 6020
Awatar użytkownika
pimosz

Post autor: pimosz »

A miało być ta pięknie... :(
Awatar użytkownika
Enzo
Specjalista bezprzewodowy-senior

Oferta Play

Post autor: Enzo »

No właśnie, oni niby stawiają na multimedialnoś a cena za transmisje danych jest dośc wysoka, cana za minutę połączenia, sms i mms jest ok. Ale kwestia abonamentu, który zaczyna sie od 50zł no i ceny telefonów. Miałem nadzieje że telefony będą troche tańsze.
iPlus+E61i=FUN
Miloki

Post autor: Miloki »

drogi internet co wy opowiadacie, 5 groszy za 10mb to jest drogo??? no i jeszcze serwis playmobile.pl za free jest ;)
Awatar użytkownika
lookass
Użytkownik forum

Miloki pisze: 5 groszy za 10mb to jest drogo???
Taa czytales jaka szybkosc neta :/
Miloki pisze:playmobile.pl za free jest ;)
po co to komu?
MaciekGKS

Post autor: MaciekGKS »

Może ktoś podac adres strony bo jakos nie moge znaleźć ;)
Awatar użytkownika
lookass
Użytkownik forum

MaciekGKS pisze:Może ktoś podac adres strony bo jakos nie moge znaleźć ;)
prosze bardzo : http://www.playmobile.pl/
kaja1234
Użytkownik forum

Re: Oferta Play

Enzo pisze:No właśnie, oni niby stawiają na multimedialnoś a cena za transmisje danych jest dośc wysoka, cana za minutę połączenia, sms i mms jest ok. Ale kwestia abonamentu, który zaczyna sie od 50zł no i ceny telefonów. Miałem nadzieje że telefony będą troche tańsze.

No tak,ale przy abonamencie 50 zl masz 70 zl do wykorzystania:) a jesli chodzi o telefony,to przeciez nawet w najnizszym abonamecie sa telefony za 1 zl ,jesli ktos nie chce płacic,bo nie ma kasy.
Awatar użytkownika
seboo

ech !!

Post autor: seboo »

kazdy kto myslal ze Play zaoferuje genialna oferte dostepu do transmisji danych - byl mowiac eufemistycznie niepoprawnym optymista :)

operator ktory nie ma wlasnej sieci i infrastruktury - nie moze zaoferowac na zasadzie nawet hurtowych zakupow uslug u innych - oferty ktora znacznie wyczerpuje zasoby sprzedajacego

Plus nie jest glupi - nie chce kanibalizowac swojej oferty a przy okazji narazac swojej sieci na przeciazenie - efekt bylby taki ze zdenerwowani ludzie uciekliby do Playa i korzystali z tej samej sieci albo w efektywniejszy sposob - albo w taki sam ale taniej :)

musimy wiec poczekac conajmniej pol roku na rozbudowe infrastruktury - sami budujac ta siec hurtowym zakupem przez Nas Ich uslug :)
Reef
Stały użytkownik forum

Zgada...ale nadajniki swoje budują....nie sądzę żeby władowali taką kasę w reklamę (250 mln - za telepolis) żeby teraz płacić Plusowi za korzystanie. Z tego co czytałem to wszystko jest tzn. kasa jest,ziemia jest tylko pozwoleń nie ma z jakiegoś ministerstwa na budowe nadajników :/ Chciało by się powiedzieć Polska bez fikcji... Jak by dali to by pojechali ...
kaja1234
Użytkownik forum

No to pojada...bo wczoraj na konferencji oglosili,ze maja pozwolenie na budowe 600 nadajników w Polsce.A z ta oferta,która maja moga duzo zdziałac.Wiec witaj Play:)
Reef
Stały użytkownik forum

No właśnie...tak jak pisałem. Na wszystko potrzeba czasu. TAk na prosty"studencki" rozum to chyba się opłaca do nich teraz przejść. Zobaczcie za te 1-2 lata nadajniki pewnie wszystkie już będą...a jak będziesz ich abonentem to już do ciebie będą dzwonili z utrzymaniówką na korzystnych warunach ;) JA się powa żnie zastanawiam nad tym...jedyne co zabrał bym ze sobą z orange....to numer ;P
Awatar użytkownika
pimosz

Post autor: pimosz »

Miloki pisze:5 groszy za 10mb to jest drogo???
a nie 10kB ?
Ufo atakuje
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: Ufo atakuje »

Wszystko zależy jak szybko postawią swoje nadajniki UMTS. Jeśli to zrobią sprawnie (1-2 lata), to rzeczywiście mają szansę się przebić i odebrać klientów pozostałym operatorom. Ciekawe zresztą jak zareaguje konkurencja na to wszystko. 8)
Awatar użytkownika
Jaco

Co to jest 600 nadajników na całą polskę.Co ile by musiał stać taki nadajnik aby był wszędzie UMTS.Jak ktoś się orientuje w tym to niech policzy.Ja się nie znam i wiem że jeśli maja rozbudowywać w okolicy mojej miejscowości to zapewne będzie stał bardzo daleko.I co mi w tedy po takim zasięgu jeśli będę musiał stosować antenę zewnętrzną aby złapać sygnał.
Awatar użytkownika
lookass
Użytkownik forum

pimosz pisze:
Miloki pisze:5 groszy za 10mb to jest drogo???
a nie 10kB ?
masz racje 10 kb a nie mb ;p
Reef
Stały użytkownik forum

Z tym netem to mi się wydaje że trzeba poczekać...pewnie jakieś pakiety dadzą...pewnie w konkurencyjnych cenach...Zasięg umtsa będzie się pewnie powiększał...ale czy obejmnie całą polskę...<font color="#FF00FF"><b>»»na razie««</b></font> jest to fizycznie nie możliwe :)
uma

Post autor: uma »

tak na pewno będą pakiety! czytałam o tym w necie na jakiejś mądrej stronce więc nie ma co się martwić :)
kaja1234
Użytkownik forum

Na pewno:)przeciez to co zaoferowali teraz to dopiero oferta wstepna.Dobra,bo 49 groszy do wszytskich do nieźle,ale pomyślcie,jakie beda ich oferty utrzymaniowe:)
uma

Post autor: uma »

będzie dobrze! :) oni muszą dawać cały czas niższe ceny żeby zebrać jak najwięcej klientów. mi się podoba też to że smsy i mmsy są za 15gr i w końcu nie będę się musiał cackać przy wysyłąniu mmsów że są droższe! a zdążyłam się już przyzwyczaić w czasie testów że wysyłałam ich po prostu mnóstwo! a tymi telefonami to sama przyjemność jeśli chodzi o zdjęcia i filmiki bo mają ***Cenzura*** jakość.
ODPOWIEDZ