Witam mam dość głupi problem. Nie dawno nabyłem telefon Samsung Avila2 (star) (telefon bez operatora).... korzystam na nim z usług Play. Ściągnąłem konfigurację ze STRONY operatora. Jednak na Stronie Play można znaleźć konfiguracje jedynie WAP, MMS i VIDEO nie ma żadnej konfiguracji internetu, który jest mi potrzebny do korzystania z WI FI.
W ustawieniach telefonu w "Profile transmisji Danych" w zakładce INTERNET mam następujące dane:
Nazwa: Internet
Nazwa Punktu Dostępu: Internet
Typ Autoryzacji: Brak
Identyfikator Użytkownika:
Hasło:
Protokół: HTTP
Adres Strony Domowej: http://
Adres serwera proxy: 0.0.0.0:0
Czas opóźnienia: 300 sekund
Ustawienia zaawansowane:
Statyczny adres IP: Brak
Statyczny Serwer DNS: Brak
Priorytet przesyłania danych: Wykupione
Przy próbie połączenia się z jakąkolwiek siecią WIFI (HOTSpoty, Internet w pracy, Internet w domu) uzyskuję duży zasięg (min.2 kreski) Po czym telefon informuję o prawidłowym połączeniu. jednak już przy próbie wejścia na jakąkolwiek stronę (za równo w Operze, Delpchi i aplikacjach społecznościowych) Pojawia się "błąd DNS"..... Nie jest to problem jednej sieci więc wina pewnie tkwi po stronie komórki.... Resetowałem ustawienia telefonu byłem nawet w salonie operatora ale przedstawicielka sieci chyba sama nawet nie wiedziała co to jest wi fi i nie potrafiła mi pomóc....
Może ktoś wie co jest nie tak ?
Samsung Avila 2- Brak łączości WI FI
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Re: Samsung Avila 2- Brak łączości WI FI
Spróbuj 8.8.8.8PoprostuJA pisze:Statyczny Serwer DNS: Brak
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez key, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie pomagam na PW.
-
- Początkujący użytkownik forum
Re: Samsung Avila 2- Brak łączości WI FI
Próbowałem DNS-ów
8.8.8.8
8.8.4.4
Jak i Playowych:
89.108.195.20
89.108.195.21
I nadal to samo......
Dodam że Telefon jest sprawny gdyż przy włożonej karcie plusa i wgraniu ich ustawień wszystko śmiga że aż miło.
8.8.8.8
8.8.4.4
Jak i Playowych:
89.108.195.20
89.108.195.21
I nadal to samo......
Dodam że Telefon jest sprawny gdyż przy włożonej karcie plusa i wgraniu ich ustawień wszystko śmiga że aż miło.