Podepnę się do tematu, gdyż moje pytanie związane jest z maksymalną prędkością przesyłania danych...
Mianowicie dzisiaj zadzwoniła do mnie konsultantka z propozycją przedłużenia umowy taryfy Nowy BE Standard. Umowa kończy mi się w październiku więc trochę czasu zostało, a miła pani zaproponowała mi umowę na rok: 11 GB / 43,2 zł (teraz mam 8 GB / 59,7 zł), oczywiście plus szczęśliwe godziny. Wszystko OK, gdyby nie to, że na moje pytanie "czy przy przedłużeniu umowy obowiązywać będzie mnie nowy regulamin, a w nim punkt dotyczący ograniczania prędkości do 7,2 Mb/s", miła pani się bardzo zestresowała i nie wiedziała co odpowiedzieć. Zaznaczam, że osiągam prędkości dwa razy większe w mojej okolicy dlatego mnie ten punkt w regulaminie strasznie niepokoi (wiem, że w tym wątku piszą o tym, że ten punkt jest nieprzestrzegany, ale zawsze się to może zmienić). Wspomniała tylko coś o aneksie do umowy. Nie chciałem więcej pani stresować także powiedziałem, że się zastanowię i podziękowałem za miłą rozmowę.
Tak więc następujące pytania:
- czy ktoś jest w stanie mi odpowiedzieć czy przy przedłużaniu umowy obowiązuje mnie nowy regulamin, czy ten z dnia podpisania pierwszej umowy (w którym to jeszcze nie było ograniczeń prędkości)? Na mój rozum, przy przedłużaniu umowy dostaje się tylko aneks dotyczący zmiany punktów: kwoty zobowiązania i limitu danych, reszta pozostaje bez zmian, mylę się to proszę mnie poprawić?
- miła pani wspominała też, że jak zdecyduje się już w najbliższych dniach, to od sierpnia obowiązywać będzie mnie nowa stawka/nowy limit, czy jest tu jakiś haczyk?
- czy taka oferta to jest maksimum co da się wyciągnąć (wiem wiem, i tak stawka jest niska, więc nie oczekuję cudów, pytam z ciekawości)?
Z góry dziękuję za wszelkie podpowiedzi/odpowiedzi.