Problem z Bluetooth

Pozostałe zagadnienia (sprzętowe i programowe), które nie pasują do powyższych kategorii np. optymalizacja łącza, liczniki danych, bezpieczeństwo w sieci, informacje podstawowe.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Slavny
Użytkownik forum

Problem z Bluetooth

Post autor: Slavny »

Mam taki problem:
Jak wloze kluczyk bluetooth i nie dam ObrazekorginalnejObrazek (->oryginalnej) plyty system WIn XP instaluje swoje sterowniki i moge korzystac z telefonu jako modemu.
Mianowicie jesli chce wysylac pliki z telefonu do kompa -nie przechodza...( z kompa do telefonu ida wysmienicie ).
Natomiast w momencie jak zainstaluje drivery i soft z cd ,ktory dostalem do BT to nie moge zrobic absolutnie nic .
Oprogramowanie jakie mi tam dali to Widcomm.
Moze ktos bylby tak uprzejmy i podpowiedzial co zrobic i jak to dziadostwo Obrazek<font color="#FF00FF"><b>»»w ogóle««</b></font>Obrazek (->w ogóle) skonfigurowac aby dzialalo idealnie.
Myslalem na poczatku, ze to moze sam BT jest uszkodzony, ale moj kolega na systemie XP Tablet Edition na sterach Microsoftu odpalil to i dzialalo jak trza.
Sorki za taki dlugi post ObrazekalestaralemObrazek (-> ale starałem) sie wszystko przedstawic, a ze jestem ObrazeklaikeimObrazek (-> laikiem) to nie wiem jaka wiedza moze byc przydatna a jaka nie.
POZDRO.
Lap + Bluetooth + SE K600i
Nokia 6111

WYGRYWA SONY ERICSSON

PRZYSZ?O?? JEST JASNA....PRZYSZ?O?? TO POR?CZ
Awatar użytkownika
Jaco
Mistrz bezprzewodowy - moderator

Re: Problem z Bluetooth

Post autor: Jaco »

A masz zainstalowany SP2?
Niekiedy bez tego dodatku do windowsa nie można łączyć i podłączać różnych urządzeń.
Ja miałem taki problem, bo system niewykrywał sterowników do kabla dla Nokii 6230 i nic nie chciało działać. :lol:
mero
Początkujący użytkownik forum

Post autor: mero »

Musisz przy wysyłaniu plików z telefonu klikać na ikonke bluetooth i dawać odbierz plik i dopiero wysyłać z telefonu. Troche to denerwujące, ale możesz spróbowac przez BlueSolei, niektore telefony bardzo fajnie na nim działają. Pozdrawiam

Zdania zaczynamy od dużej literki!
groba_krowa
Początkujący użytkownik forum

Ja też mam problem z bluetooth

Post autor: groba_krowa »

mam taki problem ze podłaczyłam bluetooth i mam program mam nokie 6111 i tez mam program zebym mogla wysyłac i wszystko mi sie łączy ale jak niepotrafie zrobic tak zeby cos wyslac ponieważ mam miec jakiech hasło na telfonie a niewem jakie ono jest :/ i <font color="#FF00FF"><b>»»nie mogę««</b></font> wysłac nic POMOCY anie z kompa na tel ani na odwrot
Awatar użytkownika
magmike
Specjalista bezprzewodowy-senior

Post autor: magmike »

Hasło wymyślasz sama, potem wpisujesz takie samo w drugim urządzeniu, takie zabezpieczenie ;-)
pozdrawiam, magmike
ODPOWIEDZ