huawei e 367u-2 kilka pytań..

Kwestie techniczne, konfiguracja i rozwiązywanie problemów z modemami GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA).

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
olo320i
Początkujący użytkownik forum

huawei e 367u-2 kilka pytań..

Post autor: olo320i »

Hejka.
kupiłem niedawno taki o to modemik w sieci angielskiej 3 wszystko chodzi ok i szybko, ale czasami jak jadę do polski chciałbym używać tego modemu z kartą innego operatora, poszukałem juz trochę w sieci i znalazłem że jest to modem najnowszej generacjii i ze zdięcie simlocka kosztuje ok 20Euro co sprawiło ze postanowiłem poczekać z tym , ale chciałbym w między czasie ogarnąć 2 inne rzeczy zwiazane z tym modemem a mianowicie chodzi mi o:
1--> mam na kompie system kubuntu linux i po podłączeniu tego modemu do usb nawet go nie wykryło jako cokolwiek i tu moje pytanie czy ten modem da się jakoś zmusić do współpracy z linuxem ?? skąd wziać sterowniki ??
2--> czy jest gdzieś do pobrania menager połaczeń nie asygnowany jakakolwiek siecią który bedzie działał z tym modemem ?? może jakiś oryginalny strikta pod ten modem ??
sprawdziłem juz na stronie Huawei ale niczego tam nie znalazłem i w ogóle jak wpisuje na ich stronie model mojego modemu to nie znajduje niczego tak to wyglada jak by w ogóle Huawei nie przyznawał sie do tego devajsa..
z góry dzięki za odpowiedź a jakby któryś z Was drodzy forumowicze znali jakiś darmowy sposób na simlocka w tym modemie to też będe bardzo wdzięczny za info w tej sprawie.:)))
Ostatnio zmieniony 2011-06-06, 21:15 przez olo320i, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ