Mam problem z ciągłym rozłączaniem połączeń internetowych.
Komputer Dell Precision M65, system WIN 7, menadżer Mobilink 3 – najnowszy ściągnięty ze strony forum wraz ze sterownikami. Modem wewnętrzny Novatel EU870D firmware 103.5.00. Operator Orange.
Wcześniej miałem Dell-a 5520 ver.102.9. który działał bez problemu przez pół roku. Łączył się stabilnie na 3,6 Mb/s. Jednak modem padł i został wymieniony na Novatela . Instalacja nowych sterowników przebiegła bez problemu. Łącze się przez Mobilinka 3 – przez chwilę mam połączenie, po czym na managerze pojawia się komunikat – „ Nie wykryto urządzenia „. Wchodzę w opcję , wybieram „ zmień urządzenie” – modem jest znowu widzialny i kilka minut Internetu. Co ciekawe, w przypadku gdy próbuję upload-ować pliki od razu wyrzuca modem z Mobilinka 3. Trochę zgłupiałem zasięg UMTS i HSDPA – dwie kreski. Gdy modem jest niewidoczny przez Mobilinka - w Menadzerze Urządzeń jest zainstalowany.
Włożyłem inna karte SIM - PLUSA - pełen zasięg - to samo - zrywa połaczeniem. Sterowniki odinstalowywałem po kilka razy.System wyczyszczony i rejestry. Dodam ,że taka sam sytuacja na 5520 ver. 103.5.00. z managerem Della + Mobilink3 ( Na próbę otrzymałem Novatela )
Czy ktoś spotkał się z czymś takim. ????
Z góry dzięki za propozycję usunięcia problemu