Witam
Śledzę to forum od jakiegoś czasu i widzę, że jest spora ilość użytkowników, którzy nacięli się na brak usługi "Szczęśliwe godziny" przy włączonym APN: VPN. Chciałem Was poinformować, że jeśli takie opłaty były naliczone przed 7 maja 2011 roku to obowiązuje Was regulamin, w którym nie ma ani słowa o tym, że usługa "Szczęśliwe godziny" nie działa na APN: VPN. Dysponuję regulaminem ściągniętym 3 maja 2011 roku, w którym ów nieszczęsny pkt 7 nie istnieje. Jest to regulamin ściągnięty z zakładki "Internet dla firm" na stronie Orange. Kilka dni później regulamin zmienił magicznie swoją treść na korzystną dla Orange. Zainteresowanych proszę o wpisywanie się w temacie na forum prawnym, ponieważ to tamten temat będę pod tym kątem śledził. BTW jest to temat założony przeze mnie.
Jestem ciekaw ile Was jest, bo chcę skierować sprawę do Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumenta.
PS. Sam byłem w taki sposób pokrzywdzony i jestem po wygranej batalii z Orange.
Orange VPN i Szczęśliwe godziny - Orange złamał przepisy!!!
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
- Pijo
- Stary wyga bezprzewodowy
Re: Orange VPN i Szczęśliwe godziny - Orange złamał przepisy!!!
Ogolnie bez regulaminów cięzko jest się odnieść do tego co piszesz .
Dobrze , ze udało Ci się wywalczyć swoje.
Ja przyglądałem się swego czasu kwestii VPN i SzG w taryfach indywidualnych OF. I tam rówież SzG nie działały/ nie działają z VPN. Tylko, ze VPN nie jest oficjalnie oferowany (regulamin?) klientom indywidulanym i w zapisach regulaminów promocji OF jest zapis ze usługi świadczone są via apn wap i internet.
Nie ma zapewne też ani słowa o tym , że działa z apn VPN, więc można wycignąc wnisoek w drugą stronę niż Twój - czyli , że nie działa.danielmc pisze:w którym nie ma ani słowa o tym, że usługa "Szczęśliwe godziny" nie działa na APN: VPN
Dobrze , ze udało Ci się wywalczyć swoje.
Ja przyglądałem się swego czasu kwestii VPN i SzG w taryfach indywidualnych OF. I tam rówież SzG nie działały/ nie działają z VPN. Tylko, ze VPN nie jest oficjalnie oferowany (regulamin?) klientom indywidulanym i w zapisach regulaminów promocji OF jest zapis ze usługi świadczone są via apn wap i internet.
Ostatnio zmieniony 2011-06-10, 12:09 przez Pijo, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Gdybym ja był w takiej sytuacji to pewnie bym walczył. Brak regulaminu tej usługi działa na korzyść klienta, bo w założeniu ma tylko wyłączyć kompresję i jeśli BOK nie poinformował klienta o braku SzG, to klient nie może myśleć, że jest inaczej.
-
- Początkujący użytkownik forum
Rzecz w tym, że taki punkt jest. Orange dodał go nie informując użytkowników w dniach pomiędzy 7 a 14 maja 2011 roku. Jeśli chodzi o regulamin sprzed tego okresu, to mam go w swoich archiwach. Jeśli ktoś będzie go potrzebował do wyjaśnienia swojej reklamacji, to proszę mnie o to poprosić. Z chęcią mu wyślę. Nie chcę natomiast umieszczać go w internecie, żeby Orange nie mógł powołać się na jego ogólnodostępność.Pijo pisze:Nie ma zapewne też ani słowa o tym , że działa z apn VPN, więc można wycignąc wnisoek w drugą stronę niż Twój - czyli , że nie działa.
DziękujęPijo pisze:Dobrze , ze udało Ci się wywalczyć swoje.

Regulamin OF oraz BE nie dotyczą dodatkowych usług, jakimi bez wątpienia są SzG (a także "Cała Naprzód" i "Pakiety danych"). Do tych usług są dodatkowe regulaminy określające ich ramy oraz opłaty. Niestety przy każdej aktywacji należy przeczytać wszystkie regulaminy - usługi podstawowej i dodatkowych.Pijo pisze:Ja przyglądałem się swego czasu kwestii VPN i SzG w taryfach indywidualnych OF. I tam rówież SzG nie działały/ nie działają z VPN. Tylko, ze VPN nie jest oficjalnie oferowany (regulamin?) klientom indywidulanym i w zapisach regulaminów promocji OF jest zapis ze usługi świadczone są via apn wap i internet.
[ Komentarz dodany przez: YaHooo: 2011-06-11, 11:36 ]
<a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=59341#59341">Panie i Panowie tniemy cytaty!</a>
Ostatnio zmieniony 2011-06-11, 10:36 przez danielmc, łącznie zmieniany 1 raz.