Wifi i internet radiowy-prosze o pomoc
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Wifi i internet radiowy-prosze o pomoc
Czesc.Krotko i zwiezle.
Mam internet radiowy.Z anteny na dachu kabel skretka idzie na strych do tp linka TL-WR543G (w wejscie od anteny wifi, ktorej nie dostalem od net providera razem z urzadzeniem).
Z tp linka idzie kablem lanowym ze zlaczem rj-45 na obu koncach do kompa stacjonarnego.
Mam rowniez laptopa i chce do niego zrobic wifi, tak zeby stacjonarny byl dalej podlaczony kablem, a laptop na wifi.
Czego potrzebuje do tego i jak to podlaczyc zeby to dobrze dzialalo?Prosze o pomoc osoby ktore rzeczywiscie znaja sie w temacie
Dodam jeszcze ze za kazdym razem przy wlaczaniu internetu trzeba podawac login i haslo, oraz wybierac z jakiej anteny nadawczej sie korzysta.
Mam internet radiowy.Z anteny na dachu kabel skretka idzie na strych do tp linka TL-WR543G (w wejscie od anteny wifi, ktorej nie dostalem od net providera razem z urzadzeniem).
Z tp linka idzie kablem lanowym ze zlaczem rj-45 na obu koncach do kompa stacjonarnego.
Mam rowniez laptopa i chce do niego zrobic wifi, tak zeby stacjonarny byl dalej podlaczony kablem, a laptop na wifi.
Czego potrzebuje do tego i jak to podlaczyc zeby to dobrze dzialalo?Prosze o pomoc osoby ktore rzeczywiscie znaja sie w temacie
Dodam jeszcze ze za kazdym razem przy wlaczaniu internetu trzeba podawac login i haslo, oraz wybierac z jakiej anteny nadawczej sie korzysta.
Ostatnio zmieniony 2011-06-12, 08:36 przez przemoo7, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Re: Wifi i internet radiowy-prosze o pomoc
Podejrzewam ze to nie jest skretkaprzemoo7 pisze:Z anteny na dachu kabel skretka idzie na strych do tp linka TL-WR543G w wejscie od anteny wifi

Potrzebujesz dowolny router z RJ45 jako port WAN, np. linksys WRT54GL.
Nie pomagam na PW.
- HeXoReK
- Stały użytkownik forum
Musisz zakupić jakiegoś Access Point-a np. TL-WR543G lub nawet taniego TL-WR340G tylko że ma na stałe zamontowaną antenkę ...
- Blido
- Guru bezprzewodowy
WRT54GL nie ma sensu kupować od kiedy jest jego "młodszy brat" Ovislink WL-1600GLkey pisze:Potrzebujesz dowolny router z RJ45 jako port WAN, np. linksys WRT54GL.

-
- Użytkownik forum
Najlepiej zakup sobie Tp Linka WR543G bardzo prosty w obsłudze,poradzisz sobie bez problemu postawić wifi.
jesli będziesz miał problem to pomogę.
gg209701
Pozdrawiam
jesli będziesz miał problem to pomogę.
gg209701
Pozdrawiam
- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
Od tego jest forumkumpel22 pisze:jesli będziesz miał problem to pomogę.
gg209701