MV400 problem z zakladaniem sesji w Resident Evil 5

SubForum obecnych i przyszłych użytkowników internetu w technologii CDMA - Centertel (Orange Freedom PRO), Sferia, Nordisk, Plus (CDMA2000 1xEVDO itd.)

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
pawex1005
Początkujący użytkownik forum

MV400 problem z zakladaniem sesji w Resident Evil 5

Post autor: pawex1005 »

Witam, posiadam modem MV400 w ofercie Orange Freedom Pro z 3gb transferu. Ostatnio chciałem pograć z kumplem w Resident Evil 5 przez co-op. Ma on taki sam router jak i ofertę. Gdy rozpocznę grę, wyślę zaproszenie do co-op'a, on je potwierdzi i spróbuję się ze mną połączyć, otrzymuje komunikat o anulowaniu sesji. Jeżeli na jego komputerze zakładamy sesje dzieje się to samo. Dodam tylko ze w CS 1.6 jest podobnie, nie widzi on serwera założonego prze zemnie, a ja nie widzę jego. Chcemy grac przez Windows Live. Wszystko jest w 100% legalne. Gdy próbuję w ustawieniach routera wyłączyć NAT, zawiesza się on, to znaczy niby wszystko działa a neta nie ma, nie łączy się, chociaż da się go konfigurować. Czy jest jakaś możliwość żeby udało się nam zagrać?
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Re: MV400 problem z zakladaniem sesji w Resident Evil 5

Post autor: wojteks »

W CDMA są zablokowane połączenia przychodzące, taki urok tej usługi na obecną chwilę.
pawex1005 pisze: Czy jest jakaś możliwość żeby udało się nam zagrać?
Hamachi może pomóc.
Ostatnio zmieniony 2011-06-14, 20:09 przez wojteks, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie pomagam na PW!
pawex1005
Początkujący użytkownik forum

Re: MV400 problem z zakladaniem sesji w Resident Evil 5

Post autor: pawex1005 »

Dzięki, słyszałem o Hamachi ale nie brałem tego pod uwagę, na pewno spróbujemy :)
ODPOWIEDZ