Orange Free CDMA - blokują prędkość

SubForum obecnych i przyszłych użytkowników internetu w technologii CDMA - Centertel (Orange Freedom PRO), Sferia, Nordisk, Plus (CDMA2000 1xEVDO itd.)

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
szkura
Użytkownik forum

Orange Free CDMA - blokują prędkość

Post autor: szkura »

Mam Orange Free z routerem MV400. Wszystko działa ładnie, prędkość nawet ponad 2Mb/s ale od pewnego czasu gdy pobieram piliki w czasie szczęśliwych godzin to rano mam zablokowana prędkość (64kb/s) a limit mam nie wykorzystany. Muszę dzwonić do BOK aby sprawdzili co się dzieje i po około 15 minutach prędkość wraca do normy.
Wie ktoś może czemu tak się dzieję? A może jest jakiś limit na jeden dzień szczęśliwych godzin?
Awatar użytkownika
Patryk
Guru bezprzewodowy

Re: Orange Free CDMA - blokują prędkość

Post autor: Patryk »

szkura pisze:Wie ktoś może czemu tak się dzieję?
Prawdopodobnie nie rozpoczynasz nowej sesji po godzinie 0:00 - trzeba się rozłączyć (połączenie w routerze) i połączyć ponownie.
szkura
Użytkownik forum

Raczej nie bo dzis rozpocząłem o 4.00.
Nigdy nie resetowałem modemu o północy i jakoś limitu nie naliczało, tylko ostatnio tak się dzieje.
Podejrzewam że dzieje się tak dlatego że od pewnego czasu używam programu JDownloader
do pobierania i zawsze rano mi przycinają prędkość. Gdy pobierałem pliki bezpośrednio z przeglądarki to 8GB przez noc szło i problemów nie było a teraz miałem 2,5 GB i tak się stało.
Sprawdzę jak będzie bez tego programu choć nie wiem co to ma wspólnego z Orange.
kobrasek
Stały użytkownik forum

Post autor: kobrasek »

do jakiej predkości spada predkogś po wykorzystaniu pakietu
kobrasek
szkura
Użytkownik forum

Jak wykorzystam limit to 64kb/s, teraz tez mi spadło do 64kb/s a limit mam nie wyczerpany.
dlaczego tak się dzieje?
ODPOWIEDZ