Mam dwa komputery stacjonarne wyposażone w karty Wifi (podłączane przez pci).
Są one oddalone od siebie jakieś 30 metrów. Router Pentagram jest bliżej komputera nr 1. Komputer 2 go nie widzi - za słaby zasięg... Kupiłem dodatkowo router TP Link Wr841.
Pytanie: jak skonfigurować oba routery aby Pentagram podawał sygnał wifi i jednocześnie przekazywał internet z gniazda "LAN 1" do gniazda WAN na TP-linku?? Próbowałem ustawiać pentagram w trybie PPPoE with Pass-trough, ale nic to nie daje... Jak należy skonfigurować także TP-linka? Proszę o pomoc...
Połącznie routera Pentagram P6341 i TP-link WR841 POMOCY!!!
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
- oliva
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Re: Połącznie routera Pentagram P6341 i TP-link WR841 POMOCY!!!
Wyłącz serwer DHCP w TP-LINKU i połącz routery portami LAN, skonfiguruj sekcję Wireless. Po co chcesz tworzyć kolejną podsieć podłączając do WAN?
-
- Początkujący użytkownik forum
Re: Połącznie routera Pentagram P6341 i TP-link WR841 POMOCY!!!
Na banka portami LAN? Tj. np. na Pentagramie <LAN 1> z TP-link <LAN 1> ?? poprzednio kiedy się łączyłem przez WAN miałem wyłączony DHCP w Tp-linku i nadal nic
w wireless wszystko ok....
A chce tworzyć podsieć przez WAN bo to jedyna możliwość podłączenia internetu do tego TP-linka.... (bo jak inaczej?) zaraz sprawdzę czy działa LAN to LAN
dzięki bardzo
[ Dodano: 2011-06-15, 01:33 ]
Działa!!!! Oliva jesteś wielki!!!!! Dzięki!!!!!!!!

A chce tworzyć podsieć przez WAN bo to jedyna możliwość podłączenia internetu do tego TP-linka.... (bo jak inaczej?) zaraz sprawdzę czy działa LAN to LAN
dzięki bardzo
[ Dodano: 2011-06-15, 01:33 ]
Działa!!!! Oliva jesteś wielki!!!!! Dzięki!!!!!!!!

Tomekahn7