Internet w Niemczech

[Reklama] Telefony satelitarne wszystkich sieci Thuraya, Iridium, Inmarsat https://ts2.shop/pl/3-telefony-satelitarne

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
key
*Mistrz bezprzewodowy*

Re: Internet w Niemczech

Post autor: key »

Jaki kolor diody sie swieci?

Sprawdz czy laptop daje wystarczajaco pradu - z modemem dostarczany byl kabel na dwa porty USB - wloz go w dwa porty jak najdalej oddalone od siebie.
Nie pomagam na PW.
dominet
Początkujący użytkownik forum

KARTA LIDL-MOBILE

Post autor: dominet »

Witam kupiłem w lidlu karte za 9,95 miało byc na start 10Euro Karte aktywowałem przez www i działa lecz na koncie nadal mam 0.00 O co chodzi może ktoś mi pomóc bo jutro wyjeżdżam i chial bym miec neta w niemczech Drugie pytanko to czy na Stacji paliw kupie doładowanie do tej karty oraz jak włączyć ten internet na 30 dni 5GB
key
*Mistrz bezprzewodowy*

Lidl to Fonic - pracuja w sieci O2. Doladowania z O2 dzialaja.

10 Euro powinno byc od razu na koncie najpozniej po 24h. Jesli nie ma, to sprawdz w profilu (dostepny na lidlmobile.de) czy nie bylo jakis transakcji (n.p. internet w PL).

Aktywacja internetu:
Wysylasz "START MONATSFLAT" na 54356 (LIDLM) dostajesz SMSa na ktory odpowiadasz "JA".
Nie pomagam na PW.
dominet

Dzięki za odp. czyli obojętnie jaką kartę doładowującą kupie o2 Nie musi być z lidla
I druga sprawa jaki APN ustawić
key
*Mistrz bezprzewodowy*

pinternet.interkom.de
Nie pomagam na PW.
spokorobi
Użytkownik forum

Post autor: spokorobi »

Witam, jak wyczytalem kusi mnie zakup startera z LIDL do internetu. Gdzie znajde cennik internetu, chodzi mi o wykupywanie unternetu cos jak pakiet 500mb, czy tam 1gb na miesiac, czy dzienny, poniewaz jak czytam bede mial na starcie 10euro, wiec jakas opcje bym z tych euro wykupil, w sumie potrezbny mi bedzie internet na okolo 2tyg. wiec nie chce za duzo inwestowac. amtualnie jade na o2 bo mam jeszcze 2 kody do gratisowych 2 dni, wiec na jutro juz bym chcial cos wymyslic, bo net sie skonczy :/ .
key
*Mistrz bezprzewodowy*

Lidl:
24 h -> 2€, 30 dni 15€

Tschibo:
3€: 24h /1 GB, 10€: 30 dni/500 MB, 20€: 30 dni/5GB.
Nie pomagam na PW.
Dardii

Post autor: Dardii »

Przeczytałem wszystkie posty na temat neta z Aldi-ka i prosze o jedną konkretną odpowiedź. Czy kod aktywacyjny *121*004# dotyczy aktywacji zarówno na 24 godziny jak i na 30 dni a tylko APN się zmienia???? Bo mnie najbardziej interesuje aktywacja na 24 Godziny.
key
*Mistrz bezprzewodowy*

Kod juz nie dziala. 24h aktywuje sie poprzez wybranie APN - po polaczeniu dostajeszt SMSa z informacja do kiedy net jest aktywny.
Nie pomagam na PW.
dominet

A powie mi ktoś jak w karcie Lidl Mobile mogę sprawdzić pozostały transfer i czy jest możliwość po doładowaniu go zwiększyć czy muszę czekać do końca miesiąca na nowe doładowanie i nowe 5GB
agent07
Użytkownik forum

Post autor: agent07 »

moze t-mobile wybrac? sprawdzic w polskim oddziale czy są jakies znizki dla przebywajacych tam
key
*Mistrz bezprzewodowy*

dominet pisze:czy jest możliwość po doładowaniu go zwiększyć czy muszę czekać do końca miesiąca na nowe doładowanie i nowe 5GB
Tak
agent07 pisze:moze t-mobile wybrac?
Jest dwa razy drozsze.
Nie pomagam na PW.
dominet

no jak można zwiększyć limit w Lidl mobie to podaj jak Ja teraz korzystam z miesięcznego neta za 15 euro 5GB ale wątpię by mi wystarczyło Jak możesz to podaj jak zwiększyć przed końcem okresu na jaki był ten pierwszy pakiet
key
*Mistrz bezprzewodowy*

Jest tylko jedna mozliwosc: nowy SIM.
Nie pomagam na PW.
Awatar użytkownika
Teos

Post autor: Teos »

Witajcie,
obecnie korzystam z Aldika, ale zastanawiam się jak wychodzi porównanie z Lidl'em.
Pływam na barce po Renie i są miejsca gdzie E-plus po prostu nie ma żadnego zasięgu, zwłaszcza powyżej Mannheim, przy granicy z Francją. Lidl to inna sieć czyli O2, jest prawdopodobieństwo że może być lepiej - musiałbym sprawdzić.
Obie firmy proponują ceny za pakiety, zarówno 24H jak i Monat, takie same, przy tych samych ograniczeniach transferu. Minusem Aldika dla mnie jest konieczność doładowania w markecie i blokowanie kart doładowanych online. Nie wiem jak to jest w Lidl'u.
Ktoś wie ?
Czy są jeszcze jakieś istotne różnice pomiędzy tymi dwoma ofertami ?
key
*Mistrz bezprzewodowy*

O2 ladujesz z konta lub ogolniedostepnych zdrapek. Zobatrz ofertę tshibo - mmodem i miesiąc za 20 euro. Sieć O2.
Nie pomagam na PW.
Awatar użytkownika
Teos

W nowej ofercie Lidla za to samo co Tchibo płacisz 5 Euro mniej (Monat/5GB/O2).
Jest jakiś powód żeby mimo to wybrać Tchibo ?
key
*Mistrz bezprzewodowy*

http://www.tchibo.de/Internet-Stick-ink ... 08850.html

Jak ktos nie ma modemu, to nie znam lepszej oferty na chwile obecna, przynajmniej na niemiecki rynek.
Nie pomagam na PW.
Awatar użytkownika
Teos

key a przeczytałeś to co jest ukryte i napisane najmniejszymi literami ? ;)
1 Internet-Stick: Beim Kauf eines Internet-Sticks im Tchibo mobil Prepaid-Tarif der Telefónica Germany GmbH & Co. OHG und Freischaltung bis zum 31.12.2011 erhalten Sie nach Empfang einer Bestätigungs-SMS die Internet-Flatrate L im 1. Monat gratis. Diese wird Ihnen im Prepaid-Tarif innerhalb von 72 Stunden nach Freischaltung aufgeladen. Nach dem ersten Monat berechnen wir Ihnen den mtl. Festpreis von 9,95 € für die Internet-Flatrate L. Mindestlaufzeit 1 Monat, beiderseitige Kündigung jederzeit mit Wirkung zum Ende des lfd. Buchungsmonats möglich. Schicken Sie hierzu bei der Internet-Flatrate L eine kostenlose SMS mit dem Text "STOP IFLAT1M" an die 7777. Standard-Inlands-Surf-Konditionen (ohne Buchung eines Datentarifs): 24 ct/MB, Taktung 100 kB. Standard-Inlands-SMS in alle dt. Mobilfunknetze 9 ct/SMS. Nutzung von HSDPA (7,2 MBit/s): HSDPA-fähiges Endgerät sowie UMTS-fähige SIM-Karte und Tarif nötig. HSDPA-Geschwindigkeit im dt. O2 Mobilfunknetz bereits in vielen großen Städten nutzbar. Datenübertragung außerhalb der HSDPA-Versorgung über UMTS bzw. GPRS. SIM-Karten: Tchibo mobil SIM-Karten funktionieren nur in Tchibo mobil Endgeräten oder Endgeräten ohne SIM-/Net-Lock. Internet-Stick: Tchibo mobil Internet-Sticks funktionieren nur mit einer Tchibo mobil SIM-Karte. Sperraufhebung über die Kundenbetreuung möglich (in den ersten 2 Jahren für 49 €). Mit der Option Internet-Flatrate XL zum mtl. Festpreis von 19,95 € bzw. der Option Internet-Flatrate L zum mtl. Festpreis von 9,95 € gilt das mtl. Datenvolumen nur für paketvermittelte Datennutzung innerhalb Deutschlands, nicht für SMS, Sprachdienste und Videotelefonie. Ab einer Datennutzung von 5 GB (Internet-Flatrate XL) bzw. 500 MB (Internet-Flatrate L) pro Buchungsmonat wird die Übertragungsgeschwindigkeit auf max. 64 kBit/s (wie ISDN-Geschwindigkeit) für den Up- und Download gedrosselt. Der Festpreis wird im Voraus vom Guthabenkonto abgebucht, beiderseitige Kündigung jederzeit mit Wirkung zum Ende des lfd. Buchungsmonats möglich. Wird nicht gekündigt, werden die Optionen automatisch für 1 weiteren Monat aktiviert, wenn innerhalb von 48 Stunden nach Ablauf des vorherigen Buchungsmonats ausreichend Guthaben vorhanden ist, ansonsten erfolgt keine Reaktivierung. Mehrfachbuchung nicht möglich. Die Option Internet-Tages-Flatrate für 2,95 €/Kalendertag (0 - 24 Uhr) gilt nur für paketvermittelte Datennutzung innerhalb Deutschlands, nicht für SMS, Sprachdienste und Videotelefonie. Ab einer Datennutzung von 1 GB pro Kalendertag wird die Übertragungsgeschwindigkeit auf max. 64 kBit/s (wie ISDN-Geschwindigkeit) für den Up- und Download gedrosselt. Sie endet automatisch um 24 Uhr.
Jak dla mnie to to jest ukryta wersja abonamentu :dobani:
key
*Mistrz bezprzewodowy*

Teos pisze:przeczytałeś to co jest ukryte i napisane najmniejszymi literami
Tak.
Teos pisze:Jak dla mnie to to jest ukryta wersja abonamentu
To co wytlusciles to nie abo, a informacja o tym, ze modem ma simlocka. Ktorego nie ma, jest "tylko" brandowany dashboard, nie laczacy sie z innymi sieciami. <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=9557" target="_blank">»Top NetInfo«</a> i po problemie.
Nie pomagam na PW.
Awatar użytkownika
Teos

jest "tylko" brandowany dashboard, nie laczacy sie z innymi sieciami.
A to zmienia trochę postać rzeczy, byłem przekonany że jest simlock. A wiesz może co to za modem ?
I drugie pytanie, tym razem związane z Aldim. Często pływam na granicy Niemiec i Holandii oraz Niemiec i Francji, na wszelki wypadek do tej pory wyłączałem modem przy zbliżaniu się do granicy żeby nie wpaść w roamnig. Czy można w jakiś sposób zablokować w Aldim roaming ?
key
*Mistrz bezprzewodowy*

Teos pisze: A wiesz może co to za modem ?
Z tego co ludzie pisza: Huawei E1750
Nie pomagam na PW.
robzmuda

Post autor: robzmuda »

Witam!
Zakupiłem kartę O2, zarejestrowałem przez internet (cały proces przeszedłem do końca i zadnego błędu nie było), po czym w dalszym ciągu karta nie loguje się do żadnej sieci. Teraz już jestem w Polsce, jednak od momentu rejestracji do czasu wyjazdu z Niemiec do Polski minęły dwa dni. Jutro znów jadę do Niemiec. Jaka może być przyczyna, że karta jest nieaktywna?
key
*Mistrz bezprzewodowy*

Wloz karte w telefon, wpisz pin, zobacz czy da ci sie zalogowac do polskiej sieci.
Nie pomagam na PW.
robzmuda

Do polskiej sieci tez się nie loguje. Mam dostęp do Plus, Orange i Era. Ani automatycznie, ani ręcznie do zadnej sie nie podpina :(
key
*Mistrz bezprzewodowy*

Wyglada na walnieta karte. Wbicie PIN dziala?
Nie pomagam na PW.
robzmuda

Tak. PIN przyjmuje, i na tym koniec.
key
*Mistrz bezprzewodowy*

Potem powinna sie zalogowac do jakiejs sieci - jesli nie, to jest albno nieaktywna, albo walnieta. Przeprowac proces aktywacji jeszcze raz.
Nie pomagam na PW.
robzmuda

Aktywacji ponownej nie mozna przeprowadzic. Wyskakuje komunikat:
'Wichtiger Hinweis:

Sie haben Ihre Mobilfunknummer fehlerhaft eingegeben oder Sie kann nicht identifiziert werden.

Bitte überprüfen und korregieren Sie erneut Ihre Angaben. Falls das Problem weiterhin besteht, wenden Sie sich bitte an den Registrierungs-Service unter 0800-5522266.
(Im Inland kostenlos erreichbar) "
Nie bardzo kumam po niemiecku :(
key
*Mistrz bezprzewodowy*

Zle wpisujesz numer telefonu. Wpisz w nastepujacy sposob:

01xxxxxxxx
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez key, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie pomagam na PW.
ODPOWIEDZ