Jeśli na dwóch kompterach jest to samo, to masz dwa wyjścia,. Albo coś nie tak z modemem/anteną, albo siecią. Dzwoń na infolinię i niech Ci powiedzą czy coś się nie stało.pawel8804 pisze:Ktoś może ma pomysł skąd te problemy?
Play+Huawei e173+Yagi 15 dBi - problem z logowaniem do sieci
Moderator: Moderatorzy
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Re: Play+Huawei e173+Yagi 15 dBi - problem z logowaniem do sieci
Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
-
- Użytkownik forum
Mam niestety ten sam problem. Czy ktos wie, czym to moze byc spowodowane? Modem swieci migajacym zielonym swiatlem jakby nie bylo zasiegu a zasieg jest...
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Migajace zielone swiatlo to GSM. Jesli ustawisz w opcjach modemu "UMTS" to modem nie bedzie sie logowal.kogutov pisze:Modem swieci migajacym zielonym swiatlem jakby nie bylo zasiegu a zasieg jest..
Nie pomagam na PW.
-
- Stały użytkownik forum
Sprostuj swoją wypowiedź. Mignie dwa razy i przerwa, czy raz?kogutov pisze:Mam niestety ten sam problem. Czy ktos wie, czym to moze byc spowodowane? Modem swieci migajacym zielonym swiatlem jakby nie bylo zasiegu a zasieg jest...
-
- Użytkownik forum
Mignie dwa razy i przerwa..
Czyli modem po prostu nie może zalogować się do sieci pomimo, że zasięg jest.
Nie wiem jak autorowi tematu, ale mi się wydaje, że już nadajnik nie wyrabia w godzinach szczytu i po udostępnieniu usługi darmowego transferu od 24:00 do 9:00, bo o 9:01 już się mogłem zalogować do sieci, a ok 9:05 "udało" mi się połączyć.
ale jak tak dalej będzie, to ja dziękuję za taką usługę.
Czyli modem po prostu nie może zalogować się do sieci pomimo, że zasięg jest.
Nie wiem jak autorowi tematu, ale mi się wydaje, że już nadajnik nie wyrabia w godzinach szczytu i po udostępnieniu usługi darmowego transferu od 24:00 do 9:00, bo o 9:01 już się mogłem zalogować do sieci, a ok 9:05 "udało" mi się połączyć.