AP w trybie klient D-Com wp102, konfiguracja, problem

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.
Reklama: Szukasz dostawcy internetu? Sprawdź https://isp.today/pl/ ogólnoświatowy katalog dostawców internetu.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Vein
Początkujący użytkownik forum

AP w trybie klient D-Com wp102, konfiguracja, problem

Post autor: Vein »

Witam,

Problem jest taki, jest sobie niezabezpieczona sieć, łączę się bez problemu z komputera.
AP łączy się także bez problemu, ale problemem jest sama konfiguracja komputera/AP tak aby można było korzystać z netu. Jak się nie "bawiłem" w ustawienia, tak nie mogę zmusić by korzystać z AP w trybie klient. może Wy podpowiecie jak tego dziadka skonfigurować by działał? Od razu powiem, że nie ma problemu z połączeniem AP do routera, tak samo połączenie kablowe komputera z AP działa poprawnie (ustawienia w PC wpisane na stałe, inaczej się nie połączy).
Problemem jest to, że jak bym nie wpisał "z palca" ustawień w PC tak nie mam "wyjścia na świat"
instrukcja obsługi

ps. problem rozwiązany usunięte ustawienia "z palca" z komputera. Okazało się ,ze są tylko potrzebne przy pierwszym ustawieniu AP, instrukcja jest myląca.
ODPOWIEDZ