Jaki modem na wyjazdy na działke?

Dyskusje na temat wyboru sprzętu. Jaki modem, telefon do GPRS/EDGE/UMTS/HSDPA/HSUPA, jaką przejściówkę, kabel do telefonu... itp. mam wybrać?

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
kennyBoy
Początkujący użytkownik forum

Jaki modem na wyjazdy na działke?

Post autor: kennyBoy »

Witam,

Chciałbym zapytać o wybór modemu, który byłby używany na działkach w weekendy. Jako operatora wybiorę raczej Orange na kartę ew. Plus na kartę. Wg mapki zasięgu orange zasięg to tylko gsm/edge u Plusa edge, więc w grę wchodzi tylko użytkowanie www. Jaki modem wybrać? Z góry dziękuję i pozdrawiam.
Maciek764
Mistrz bezprzewodowy

Re: Jaki modem na wyjazdy na działke?

Post autor: Maciek764 »

Nie kupuj wielkich doładowań Orange na kilka GB bo może się okazać, że EDGE z Orange praktycznie nie funkcjonuje (jak na Śląsku np). W Plusie z EDGE jest wiele lepiej więc lepiej sprawdzić. A modem do EDGE to raczej bez znaczenia jest. Jak dla mnie lepiej w EDGE sprawują się telefony w trybie modemu.
kennyBoy
Początkujący użytkownik forum

Post autor: kennyBoy »

Raczej myślę o doładowaniach 200mb za 5zł, myślę, że na www, mail bez flash starczy. Telefon akurat mam w innej sieci. Mógłbyś rzucić jakimś modelem modemu, żebym miał jakiś punkt wyjścia, bo się na tym kompletnie nie znam?
Awatar użytkownika
Sundance_kid
Guru bezprzewodowy

Post autor: Sundance_kid »

kennyBoy w sumie jak nie masz takich duzych wymagań to każdy stary Huawei się zda. Np e156G, e160.
ODPOWIEDZ