2 tyg. temu przedluzylem umowe w play online, szybkosc 2 mb, pierwszy tydzien chodzil super, przy sciaganiu pliku predkosc byla na poziomie 160 kb/s od kilku dni jest tragedia...
play stal sie tak wolny ze szok...
Moderator: Moderatorzy
- pijey90
- Użytkownik forum
play stal sie tak wolny ze szok...
Witam, moj pierwszy temat wiec jesli cos nie tak to sorry:-)
2 tyg. temu przedluzylem umowe w play online, szybkosc 2 mb, pierwszy tydzien chodzil super, przy sciaganiu pliku predkosc byla na poziomie 160 kb/s od kilku dni jest tragedia...
10-20 kb/s czasem sie obudzi na pare min i znow to samo... dodam ze mieszkam 5 km od miasta mam modem huawei i antene kupiona w playu razem z nim, ktora stoi na dachu, zasieg 40-50% ( byl wiekszy) co to moze byc? co z tym zrobic, jak tak bedzie do konca umowy to mnie chyba cos strzeli... 
Ostatnio zmieniony 2011-06-15, 21:56 przez pijey90, łącznie zmieniany 1 raz.
-
cain
- Stały użytkownik forum
Re: play stal sie tak wolny ze szok...
Najlepiej sprawdź i podaj sygnał w decybelach, w jakiej technologii łączy się modem HSPA czy może coś innego ?
- pijey90
- Użytkownik forum
modem laczy sie z siecia HSDPA
a jak sprawdzic sygnal w decybelach nie bardzo wiem... nie jestem biegly w tych sprawach
a jak sprawdzic sygnal w decybelach nie bardzo wiem... nie jestem biegly w tych sprawach
-
uridawid
- Początkujący użytkownik forum
Jeśli tak będziesz miał dłuższy czas to wtedy możesz rozwiązać umowę, więc nie ma się co martwić. 
-
cain
- Stały użytkownik forum
Najlepiej zainstaluj program dostępny tu na forum Top_NetInfo sprawdzisz nim sygnał w decybelach i nie tylko. Co do reszty to może play coś robi/coś zmienił lub coś stało się z modemem czy anteną. Sprawdź na samym modemie najlepiej gdzieś bliżej stacji gdzie jest lepszy sygnał czy działa dobrze.
-
MIŚ
- Użytkownik forum
Najlepiej to spytaj w Playu czy gdzieś nie grzebią w sieci.cain pisze:Najlepiej zainstaluj program
Przecież bez programu wiadomo że coś się krzaczy.
DELL Studio WIN7 64HP + Option ICON 505 HSDPA 14.4 / 5.76
F&S AMILO VISTA + MERLIN XU870
F&S AMILO VISTA + MERLIN XU870
- pijey90
- Użytkownik forum
uridawid, a to nie placi sie jakiejs kary?
dzieki chlopaki za info
, jednak chyba zglosze sie do play, modemu inaczej nie sprawdze bo nie mam laptopa a nikt ze znajomych nie mieszka blisko nadajnika
a czy to moze byc cos z systemem? bo cos ostatnio troche muli ale antyvirus nic zlego nie pokazuje
dzieki chlopaki za info
a czy to moze byc cos z systemem? bo cos ostatnio troche muli ale antyvirus nic zlego nie pokazuje
- ra-v
- Mistrz bezprzewodowy
Rozwiązać umowę z winy klienta i zapłacić karę. Jest internet, i tyle operator gwarantuje, choćby był na poziomie 1bps.uridawid pisze:Jeśli tak będziesz miał dłuższy czas to wtedy możesz rozwiązać umowę, więc nie ma się co martwić.
Internet 70GB/nolimit: Huawei E3372s-153+TP-LINK MR3420 v2
Telefon: Moto G 1gen / Lumia 625 / iPhone 4 / Nokia 6310i
Telefon: Moto G 1gen / Lumia 625 / iPhone 4 / Nokia 6310i