Karta sim od modemu do telefonu
Moderator: Moderatorzy
-
- Stały użytkownik forum
Karta sim od modemu do telefonu
Witam, chciałem się zapytać dlaczego gdy do telefonu włożę kartę sim od modemu T-Mobile (Era), nie działa mi internet, mam SE K550i, a na innym telefonie to działa (Nokia). Pisze, żeby skonfigurować połączenie, próbowałem już na różne sposoby i nic. Mógłby mi ktoś w tym pomóc?
- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
Re: Karta sim od modemu do telefonu
Zajrzyj tu: http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=40545#40545 i wybierz T-Mobile na samej górze.xPredatorx88 pisze: Mógłby mi ktoś w tym pomóc?
-
- Stały użytkownik forum
Kliknąłem na konfigurację zdalną, a gdy przyszła mi wiadomość to mi się pokazało:
"Ustawienia są nieprawidłowe. Skontaktuj się z usługodawcą i ponów próbę".
Opcji manualnej nie było.
Zwykły internet w komórce mi działa, tylko ten z modemu nie.
Co ciekawe, aktualizacja godziny i daty w telefonie działa, ale już strony się nie włączają. Może to coś z proxy? Dodam, że mam Operę Mini.
"Ustawienia są nieprawidłowe. Skontaktuj się z usługodawcą i ponów próbę".
Opcji manualnej nie było.
Zwykły internet w komórce mi działa, tylko ten z modemu nie.
Co ciekawe, aktualizacja godziny i daty w telefonie działa, ale już strony się nie włączają. Może to coś z proxy? Dodam, że mam Operę Mini.
- Jaco
Usuń wszystkie poprzednie ustawienia i zapodaj jeszcze raz konfigurator zdalny. Musi się załadować. Później należy wyłączyć i włączyć telefon niekiedy. Sprawdź w ustawieniach połączenia jakie są. Jeśli telefon był z innej sieci i obecnie jest bez simlocka używany w T-Mobile to należy poprzednie ustawienia usunąć.xPredatorx88 pisze:"Ustawienia są nieprawidłowe. Skontaktuj się z usługodawcą i ponów próbę".
-
- Stały użytkownik forum
Zresetowałem wszystkie ustawienia do początkowych i już działa.
Mam jeszcze pytanie, jak można ściągać jakieś pliki z rapidshare itp. bo gdy próbowałem w mini Operze, to pasek postępu ani nie drgnął.
Mam jeszcze pytanie, jak można ściągać jakieś pliki z rapidshare itp. bo gdy próbowałem w mini Operze, to pasek postępu ani nie drgnął.
- Jaco
A nie prościej robić to na komputerze? Nigdy nie ściągałem na telefon bo wydaje mi się że na telefon nie można ściągać takich plików. Bynajmniej wolę na komputer niż na telefon. W ogóle w telefonie nie używam neta.xPredatorx88 pisze: jak można ściągać jakieś pliki z rapidshare itp.
- pikolo419
- Specjalista bezprzewodowy-junior
jeżeli plik jest duży a telefon posiada tylko EDGE no to nie ma sensu ściągać, jak nie rusza pasek to zawsze trzeba poczekać jak nie idzie w ogóle przez około 10min to nie ma szans ze będzie się ściągać
Huawei E5785lh-22c