Który router/modem wybrać MV500 czy ADU770?

SubForum obecnych i przyszłych użytkowników internetu w technologii CDMA - Centertel (Orange Freedom PRO), Sferia, Nordisk, Plus (CDMA2000 1xEVDO itd.)

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
bzulawnik
Początkujący użytkownik forum

Który router/modem wybrać MV500 czy ADU770?

Post autor: bzulawnik »

Witam.
Mam problem z internetem od dawna ponieważ od czasu przeprowadzki na linii mam blokadę PCM i TP nie chciało tego zdjąć i do tej pory używałem internetu w Orange takiego białego modemu Option'a lecz nastał czas przedłużenia umowy i wybrałem MV500 z tymi dwoma antenkami, czerwona lampka zasięgu wskazuje na słaby zasięg lecz w programiku jest to jakieś 3-4 kreski i pobiera mi pliki z prędkością 120-140 kilo lecz niestety nie ma tam opcji "Szczęśliwych Godzin" a jestem osobą która woli mieć nawet 1 GB w dzień żeby tylko w nocy ściągać do woli i okazało się że jedynym wyjściem w CDMA żeby u mnie chodziło to modem ADU 770, z tego co czytałem na forum to podobno ma mocną antenę wewnętrzną i jakbym wybrał ten ADU 770 to mam wtedy opcję tych godzin i nie wiem czy zaryzykować i wziąć ten ADU plus nawet dokupić antenę czy lepiej już zostać przy tym MV500 i mieć 4GB na miesiąc. Proszę o jakiekolwiek wskazówki co by było lepsze.
Z góry dziękuję i pozdrawiam.
Rudder
Stały użytkownik forum

Re: Który router/modem wybrać MV500 czy ADU770?

Post autor: Rudder »

Wybierz ADU 770.Wszystkie MV to szajs.
Awatar użytkownika
Jaco
Mistrz bezprzewodowy - moderator

Re: Który router/modem wybrać MV500 czy ADU770?

Post autor: Jaco »

Rudder pisze:Wszystkie MV to szajs.
Jesteś w błędzie: http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=21815 .
ODPOWIEDZ