kłopoty w zainstalowaniu tego internetu na windows xp
Moderator: Moderatorzy
-
- Stały użytkownik forum
kłopoty w zainstalowaniu tego internetu na windows xp
Witam.
Mam wieczne kłopoty z zainstalowaniem OFP na xpeka przez usb, nie wspominając już o kablu ethernet przez którego nigdy nie zainstalowałem tego internetu. Teraz gdy chce kolejny raz zainstalować ten badziewny router mv410r przez usb dochodze do popkt. 3.2, w którym to wybieram ,,Mimo to kontynuuj", po czym wyskakuje komunikat, aby włożyc płyte ze sterownikiem usb, a ta płyta już dawno jest włożona. Nie wiem o co chodzi, więc pytam was co jest grane ?
<font color="#FF00FF"><b>»»w ogóle««</b></font> ten router jest badziewny w kwesti instalowania go i podłączania go do sieci.
Może ktos znalazł skuteczną metodę na ten szajs ?
Mam wieczne kłopoty z zainstalowaniem OFP na xpeka przez usb, nie wspominając już o kablu ethernet przez którego nigdy nie zainstalowałem tego internetu. Teraz gdy chce kolejny raz zainstalować ten badziewny router mv410r przez usb dochodze do popkt. 3.2, w którym to wybieram ,,Mimo to kontynuuj", po czym wyskakuje komunikat, aby włożyc płyte ze sterownikiem usb, a ta płyta już dawno jest włożona. Nie wiem o co chodzi, więc pytam was co jest grane ?
<font color="#FF00FF"><b>»»w ogóle««</b></font> ten router jest badziewny w kwesti instalowania go i podłączania go do sieci.
Może ktos znalazł skuteczną metodę na ten szajs ?
- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
Re: kłopoty w zainstalowaniu tego internetu na windows xp
Rudder, a system masz oryginalny? Masz jakieś tam serwis packi? Musi być przynajmniej SP2 a najlepiej jakby był SP3 dla Windows.
-
- Stały użytkownik forum
Myśle, że to czy system jest oryginalny czy nie, ma niewiele wspólnego z instalowaniem tego routera.
SP2 mam.
SP2 mam.
- Jaco
A ja myślę że trochę ma. Zwłaszcza jak nie ma pewnych poprawek.Rudder pisze:Myśle, że to czy system jest oryginalny czy nie, ma niewiele wspólnego z instalowaniem tego routera.
No widzisz. Tu lepiej jakby był SP3.Rudder pisze:SP2 mam
-
- Stały użytkownik forum
Tak tylko, że pare razy już zainstalowałem go na tym systemie z SP2.
Płyta nie jest porysowana.
Płyta nie jest porysowana.
-
- Stały użytkownik forum
Skoro parę razy już to instalowałeś to powinieneś pamiętać o tym, że trzeba wskazać gdzie znajdują się sterowniki albo prościej zadzwoń do Microsoftu oni Ci to wszystko w prosty sposób wytłumaczą 

- Jaco
I zawsze miałeś problem.Rudder pisze:Tak tylko, że pare razy już zainstalowałem go na tym systemie z SP2.
- witoj
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Musisz mieć włączoną w biosie kartę sieciową i zainstalować do niej sterowniki.Rudder pisze: nie wspominając już o kablu ethernet przez którego nigdy nie zainstalowałem tego internetu.
-
- Stały użytkownik forum
leszekw Uspokój się!!!leszekw pisze:Skoro parę razy już to instalowałeś to powinieneś pamiętać o tym, że trzeba wskazać gdzie znajdują się sterowniki albo prościej zadzwoń do Microsoftu oni Ci to wszystko w prosty sposób wytłumaczą
Oj Jaco nie zawsze.Jaco pisze:I zawsze miałeś problem
Mam.witoj pisze:Musisz mieć włączoną w biosie kartę sieciową i zainstalować do niej sterowniki.
-
Przecież do łączenia się przez sieciówkę nie potrzeba żadnych dodatkowych sterowników. Wystarczy zainstalować program AxessManager i za jego pomocą prawidłowo wpisać PIN. Jeżeli w systemie nie było nic kombinowane powinno działać. Myślę, że kłopoty mogą wynikać z nieprawidłowych ustawień protokółu TCP/IP, albo złych ustawień modemu, w które można wejść poprzez przeglądarkę nawet bez AxessManagera. Gdy raz skonfigurowałem modem na stacjonarnym, to potem połączyłem do niego laptop i kablem sieciowym i bezprzewodowo bez instalacji na nim jakichkolwiek sterowników i programów, no i działało. Także moi goście łączyli się z internetem wpisując jedynie hasło do wifi bez instalacji czegokolwiek na swoich laptopach lub PDA. Raziłbym jeszcze raz dokładnie poczytać instrukcję. Wyłącz tez na chwilę firewall lub program typu internet seurity.
-
- Stały użytkownik forum
Harimata do konfiguratora www można wejść jedynie wtedy, gdy masz włączony internet przez ethernet.
To o czym piszecie mi w tym temacie już dawno wiem.
Nie tylko ja mam problem w zainstalowaniu tego internetu, więc wszelkie zbędne komentarze prosze zachować dla siebie. Ten internet mam juz 2,5 roku, a przy instalowaniu tego routera pojawia się zawsze jakis problem, który na szczęście rozwiązuje, lecz niepotrzebnie trace na to czas.
leszekw czy Tobie chodzi o sterownik MSP Install? przeciez to sie instaluje na samym początku.
To o czym piszecie mi w tym temacie już dawno wiem.
Nie tylko ja mam problem w zainstalowaniu tego internetu, więc wszelkie zbędne komentarze prosze zachować dla siebie. Ten internet mam juz 2,5 roku, a przy instalowaniu tego routera pojawia się zawsze jakis problem, który na szczęście rozwiązuje, lecz niepotrzebnie trace na to czas.
leszekw czy Tobie chodzi o sterownik MSP Install? przeciez to sie instaluje na samym początku.
- witoj
Może masz uszkodzony router a z modemem jest dobrze , szkoda że nie oddałeś go do serwisu jak była gwarancja ,to co opisujesz nie powinno mieć miejsca w sprawnym urządzeniu.
-
- Stały użytkownik forum
Przez modem własnie korzystam, lecz nie moge go zainstalować na innym kompie na którym był już zainstalowany ten modem ( router mv410r = modem mv410r ). Modem może być zainstalowany na kilku komp jednocześnie.
Czy sformatowanie komputera coś da ?
W połączeniu telefonicznym w tabelce pod ,, połącz używając" mam - modem usunięto - niedostępne urządzenie, a sterowniki przeciez instalowałem.
Czy sformatowanie komputera coś da ?
W połączeniu telefonicznym w tabelce pod ,, połącz używając" mam - modem usunięto - niedostępne urządzenie, a sterowniki przeciez instalowałem.
Ostatnio zmieniony 2011-06-20, 15:10 przez Rudder, łącznie zmieniany 1 raz.
- witoj
Może coś da , ale ?Rudder pisze: Czy sformatowanie komputera coś da ?
Jeżeli masz system lewy i po przeróbkach i usuwaniu zbędnych usług i sterowników to będzie to samo.
-
Rudder, wypowiadasz się nieprecyzyjnie, a później masz jeszcze pretensje do odpowiadających, którzy chcą ci pomóc.
I tak internetu się nie instaluje. Zainstalować mozna urządzenie program sterownik itp.
Nie formatuje się komputera tylko dysk, dyskietkę katę pamięci itp.
Po to aby wejść do konfiguratora wcale nie jest potrzebny internet, wystarczy połączenie kablem komputera z ruterem.
Piszesz
I tak internetu się nie instaluje. Zainstalować mozna urządzenie program sterownik itp.
Nie formatuje się komputera tylko dysk, dyskietkę katę pamięci itp.
Po to aby wejść do konfiguratora wcale nie jest potrzebny internet, wystarczy połączenie kablem komputera z ruterem.
Piszesz
To właściwie ile razy "instalujesz ten internet" i co w ogóle przez to rozumiesz? Jakie problemy masz korzystając z kabla Ethernet gdzie nic nie potrzeba instalować? Dlaczego upierasz się na USB. Moim zdaniem połączenie poprzez ma Ethernet więcej zalet niż USB Można mieć np jednocześnie połaczonych wiecej niz jeden komputer, nie wspominając już o innych zaletach pracy w sieci.Mam wieczne kłopoty z zainstalowaniem OFP na xpeka przez usb, nie wspominając już o kablu ethernet przez którego nigdy nie zainstalowałem tego internetu
Tu już nie wiem o co chodzi tak zagmatwałeś. Napisz przede wszystkim czym chcesz łączyć ten drugi komputer. USB ( wtedy instalacja sterowników jest konieczna). Ethernet lub wifi nic nie trzeba instalować.Przez modem własnie korzystam, lecz nie moge go zainstalować na innym kompie na którym był już zainstalowany ten modem ( router mv410r = modem mv410r ). Modem może być zainstalowany na kilku komp jednocześnie.
-
- Stały użytkownik forum
Więc nie rozumiem dlaczego nie moge wejść do tego konfiguratora www ( WiFi i LAN ),gdy podłączam kabel sieciowy ethernet ( światełka zaczynają sią palić ) i wpisuje do przeglądarki 192.168.0.1, a wyskakuje Połączenie przerwane przez serwer, a w połączeniu lokalnym ,,ograniczenie lub brak łączności".
P.S. Zanim zadacie jakieś pytania na ten temat to przeczytajcie moje poprzednie tematy.
DZIĘKUJE
P.S. Zanim zadacie jakieś pytania na ten temat to przeczytajcie moje poprzednie tematy.
DZIĘKUJE
- wojteks
- *** Administrator ***
Daj tekstowo wynik <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=111136#111136" target="_blank">- IPCONFIG -</a> /all jak masz połaczenie kablem ethernet z routerem MV410.Rudder pisze:ięc nie rozumiem dlaczego nie moge wejść do tego konfiguratora www
Przeczytałem poprzednie posty i ... nic z nich nie wynika, są niekompletne albo niedokładne.Rudder pisze:Zanim zadacie jakieś pytania na ten temat to przeczytajcie moje poprzednie tematy.
Nie pomagam na PW!
-
- Stały użytkownik forum
Tematy, nie posty!wojteks pisze:Przeczytałem poprzednie posty i ... nic z nich nie wynika, są niekompletne albo niedokładne.
A dokładnie ten temat:
http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t ... sc&start=0
Jak widać już bardzo długo męcze się z tym gównianym routerem, dlatego stwierdzam, że to szmelc.
ipconfig /all
http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t ... c&start=30
- wojteks
- *** Administrator ***
Oczywiście uważasz że nie mam innych zainteresowań niż czytać temat z lutego tego roku?Rudder pisze:A dokładnie ten temat:
Trzeba było w nim pisać a nie zakładać nowy.
Gdzie wynik <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=111136#111136" target="_blank">- IPCONFIG -</a> ?
Nie pomagam na PW!
-
- Stały użytkownik forum
ipconfig /all w 2 poście ( to jest ciągle ten sam komp )
Napisałem nowy, bo nikt już mi tam nie odpisywał.
Nie ma już tam tej bramy domyślnej, bo ja usunąłem.
Napisałem nowy, bo nikt już mi tam nie odpisywał.
Nie ma już tam tej bramy domyślnej, bo ja usunąłem.
- wojteks
- *** Administrator ***
Nie tekstowo, nawet nie patrzę.Rudder pisze:ipconfig /all w 2 poście
Widocznie już nie było co napisać.Rudder pisze: bo nikt już mi tam nie odpisywał.
Nie pomagam na PW!
-
- Stały użytkownik forum
Biorąc pod uwage tamten temat to i tak nic to nie da, gdyż wtedy podanie ipconfig /all nietekstowo nic nie dało i Tobie i innym. Więc albo ten router to szmelc albo nie chce sie połączyć, bo mam podrobioną winde. Jednak raczej to pierwsze, ponieważ internet już zainstalowany/ podłączony ( to to samo ) przez usb chodzi gładko.
- witoj
Sprawdź w systemie Usługi związane z siecią .
-
- Stały użytkownik forum
Chodzi Tobie o usługi w services.msc ? Czy o jakie
- witoj
Tak zaglądałeś czy nie są wyłączone.
-
- Stały użytkownik forum
Konfiguracja zerowej sieci bezprzewodowej jest wyłączona, a logowanie do sieci jest obsługa ręczna.
Czyli włączać je na automatycznie ? klient dhcp i dns mam automatycznie http ssl wyłaczone
Napisz mi jak powinno być.
Może to będzie to co mam źle ustawione.
Czyli włączać je na automatycznie ? klient dhcp i dns mam automatycznie http ssl wyłaczone
Napisz mi jak powinno być.
Może to będzie to co mam źle ustawione.
- witoj
Logowanie do sieci automatyczne mam
http ssl - reczne
Konfiguracja zerowej sieci bezprzewodowej - automatyczna
Menedżer połączeń usług dostęp zdalny - atomatycznie
menedżer autopołączenia dostępu zdalnego - automatycznie
zmiany działają po restarcie systemu
http ssl - reczne
Konfiguracja zerowej sieci bezprzewodowej - automatyczna
Menedżer połączeń usług dostęp zdalny - atomatycznie
menedżer autopołączenia dostępu zdalnego - automatycznie
zmiany działają po restarcie systemu
Ostatnio zmieniony 2011-06-26, 21:36 przez witoj, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Stały użytkownik forum
Może niech ktoś jeszcze sie wypowie kto ma ten router mv410 jak ma to ustawione.
Tego jeszcze troche zostało dde sieci itp.
witoj a znasz się na tym dobrze
Tego jeszcze troche zostało dde sieci itp.
witoj a znasz się na tym dobrze
- witoj
Tak mam ustawione i router mv410 mi działał automatycznie po włączeniu komputera, już nie mam tego routera.
-
- Stały użytkownik forum
Nadal nie działa. Jeszcze te inne usługi sprawdź DDE sieci itp.