Problem z kartami WiFi
Moderator: Moderatorzy
- QoT
- Użytkownik forum
Problem z kartami WiFi
Witam
Mam problem z kartami PCI WiFi. Już druga karta zaczyna mi "umierać".
Wcześniejsza karta TP-LINK TLWN350GD umarła po kilku miesiącach użytkowania. Pojawiały się duże opóźnienia które dało się naprawić dokręcając mocniej antenkę. Po pewnym czasie po prostu już się nie dało nic poprawić i karta straciła na zawsze połączenie. Próby podmiany antenki na inną też nic nie dawały.
Teraz widzę że z nową kartą WiFi dzieję się to samo. Nowa karta to KOZUMI K-7128PCI. Mam ją już od 2 miesięcy. Chipset jest chyba ten sam co w TP-LINKu.
Pingując do routera który jest 4 metry dalej za ścianą mam pingi 1-2. Czasem tak jak we wcześniejszej karcie występują duże opóźnienia na które pomaga poruszanie antenką.
W czym leży problem? Może lepiej jakbym kupił lepszą kartę?
Mam problem z kartami PCI WiFi. Już druga karta zaczyna mi "umierać".
Wcześniejsza karta TP-LINK TLWN350GD umarła po kilku miesiącach użytkowania. Pojawiały się duże opóźnienia które dało się naprawić dokręcając mocniej antenkę. Po pewnym czasie po prostu już się nie dało nic poprawić i karta straciła na zawsze połączenie. Próby podmiany antenki na inną też nic nie dawały.
Teraz widzę że z nową kartą WiFi dzieję się to samo. Nowa karta to KOZUMI K-7128PCI. Mam ją już od 2 miesięcy. Chipset jest chyba ten sam co w TP-LINKu.
Pingując do routera który jest 4 metry dalej za ścianą mam pingi 1-2. Czasem tak jak we wcześniejszej karcie występują duże opóźnienia na które pomaga poruszanie antenką.
W czym leży problem? Może lepiej jakbym kupił lepszą kartę?
- HeXoReK
- Stały użytkownik forum
Re: Problem z kartami WiFi
Tak to jest jak kupuje się jakieś "KOZUMI"KOZUMI K-7128PCI
Polecam TP-LINK TL-WN551G Chipset Atheros
- QoT
- Użytkownik forum
Teraz antenkę napiąłem gumką recepturką
i jako tako działa. Na TP-Linku zrobiłem swego czasu to samo. Dziwne że obie karty padły w identyczny sposób.

- HeXoReK
- Stały użytkownik forum
Pokaz zdjęcie karty z 2 stron ...
- wojteks
- *** Administrator ***
Antenka oryginalna mała czy jakiś wynalazek 12dBi w patyku?QoT pisze: Dziwne że obie karty padły w identyczny sposób.
Nie pomagam na PW!
- HeXoReK
- Stały użytkownik forum
Prawdopodobnie to wina wejścia RP-SMA w karcie ... Które zostało uszkodzone ruszaniem kabla antenowego lub przesuwaniem komputera...
- QoT
- Użytkownik forum
Zdjęcia nie wyszły za słaby aparat ;/
Antenka oryginalna. Wyjście na karcie wygląda na całe. Dziwne też żeby bezprzewodowa karta uszkodziła się od ruszania komputera. Luty sprawdzałem i nie wyglądają na uszkodzone. Może jakbym przelutował wtyk to by coś pomogło?
Antenka oryginalna. Wyjście na karcie wygląda na całe. Dziwne też żeby bezprzewodowa karta uszkodziła się od ruszania komputera. Luty sprawdzałem i nie wyglądają na uszkodzone. Może jakbym przelutował wtyk to by coś pomogło?
- HeXoReK
- Stały użytkownik forum
Jakbyś zamiast małej oryginalnej antenki miał jakąś antenę kierunkową i do tego kabel np. h155 który jest dość twardy, to było by to możliwe...Dziwne też żeby bezprzewodowa karta uszkodziła się od ruszania komputera.
Sprawdź inną antenę może coś z tą nie tak.
- QoT
- Użytkownik forum
Na innej antenie jest to samo. Przed chwilą znów pingi zaczęły szaleć więc zaraz rozgrzeje lutownice i zrobię z tym porządek.
Edit: Miała szczęście, wszystko wróciło do normy. Heh śmieszna sytuacja. Jakby wiedziała że chce sie do niej dotknąć xd
Edit: Miała szczęście, wszystko wróciło do normy. Heh śmieszna sytuacja. Jakby wiedziała że chce sie do niej dotknąć xd