Raczej nie wpuszczą takiego urządzenia do swojej sieci.slavi pisze:Samemu kupić?
[Era] Wimax - Czy to już koniec?
Moderator: Moderatorzy
- wojteks
- *** Administrator ***
Re: [Era] Wimax - Czy to już koniec?
Nie pomagam na PW!
-
- Stały użytkownik forum
Ja czekam od 10-pażdziernika 2010 i na razie sie trzymam.
grzechotnik
grzechotnik
Grzechotnik
-
- Użytkownik forum
A co z Wimaxem po zmianie nazwy na T-mobile,będzie teraz T-Wimax? I czy oferta się zmieni?
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Tak trudno?
http://www.t-mobile.pl/pl/indywidualni/ ... rnet_wimax
http://www.t-mobile.pl/pl/indywidualni/ ... rnet_wimax
-
- Użytkownik forum
Od kiedy Wimax jest świadczony " Na lini TP"?
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Gdzie w tym linku masz linię TP? Poczytaj uważnie.
-
- Użytkownik forum
Zauważ że wszystko znajduje się w zakładce "na lini TP" sprawdź uważnie.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
No już T-Mobile pytaj czemu. Pytanie było o WiMax więc dałem link.
- msnietka
- Początkujący użytkownik forum
Może jeszcze coś z tego będzie
Na zapytanie o WIMAX dostałem odp.
Dziękuję za nadesłaną korespondencję. Sprawdziłem zasięg w Pańskiej miejscowości i okazuję się, że jest Pan w miejscu gdzie można byłoby uruchomić wspomnianą usługę WiMAX. Jeśli chodzi o sam proces sprzedaży to nie został on wstrzymany więc jeśli skontaktuję się Pan z Biurem Obsługi Abonenta pod numerem 602900 (opłata zgodna z cennikiem) zostanie Pan poinstruowany o procesie zakupu tej usługi.
Może jutro zadzwonię do nich i dam znać co w temacie.
Dziękuję za nadesłaną korespondencję. Sprawdziłem zasięg w Pańskiej miejscowości i okazuję się, że jest Pan w miejscu gdzie można byłoby uruchomić wspomnianą usługę WiMAX. Jeśli chodzi o sam proces sprzedaży to nie został on wstrzymany więc jeśli skontaktuję się Pan z Biurem Obsługi Abonenta pod numerem 602900 (opłata zgodna z cennikiem) zostanie Pan poinstruowany o procesie zakupu tej usługi.
Może jutro zadzwonię do nich i dam znać co w temacie.
-
- Stary wyga bezprzewodowy
Dziwne podejście do WiMAX'a miała ERA - mieli znacznie większą sieć (więcej nadajników i lepsze pokrycie) a znacznie mniej klientów niż Netia. Czy pod nową marką może się coś zmienić?
-
- Stary bywalec bezprzewodowy
Niestety ale ja w to wątpię, że coś w tym temacie się zmieni.alias pisze:Czy pod nową marką może się coś zmienić?
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
-
- Mistrz bezprzewodowy
Tak się zmieni jak wszyscy myśleli że będzie rewolucja jak przyjdzie T-Mobile. A nędza jest taka że aż groźnie.Czy pod nową marką może się coś zmienić?
-
Ale jest szansa że teraz to komuś sprzedadzą i nowy właściciel w pełni wykorzysta całą tę infrastrukturę.
-
- Użytkownik forum
Szansa jest taka, ze zamkna WiMAXa i w jego miejsce wcisną LTE.
-
- Mistrz bezprzewodowy
Ciekawe czy byłoby to wykonalne i opłacalne na LTE - dać jakieś ograniczenie prędkości np 2 czy 4Mb/s i dane bez limitu.
- Patryk
- Guru bezprzewodowy
To zależy, czy będzie to system stacjonarny, czy ruchomy.
-
- Użytkownik forum
IMHO przy stacjonarnym rewelacyjnego zasięgu nie będzie - będzie porównywalny do WiMAXa, ale za to będzie można osiągnąć 2 razy większe prędkości niż na mobilnym i zasadniczo transfery bez limitu. Ale to oczywiscie kwestia targetu operatora.
-
- Stały użytkownik forum
Mobilny internet bez limitu ciekawie to brzmi, ale raczej niewykonywalne, LTE + kilka tysięcy abonentów bez limitu danych podłączonych do jednej bazówki + max prędkość 2mb/s = no właśnie co to będzie hehe.
Niechaj jak najdłużej pozostanie WiMax w Erze czy tam T-MobileSzansa jest taka, ze zamkna WiMAXa i w jego miejsce wcisną LTE.
-
To bardzo mało prawdopodobne z: prawnego, technicznego i ekonomicznego punktu widzenia - czyli praktycznie niewykonalne.broken pisze:Szansa jest taka, ze zamkna WiMAXa i w jego miejsce wcisną LTE.
-
- Stały użytkownik forum
Po prawie roku oczekiwania (10 październik 2010) i użerania się z XX konsultantami
otrzymałem informacje że nie będę miał Wimaxa gdyż firma zaprzestała tej usługi dla nowych abonentów.
grzechotnik
otrzymałem informacje że nie będę miał Wimaxa gdyż firma zaprzestała tej usługi dla nowych abonentów.
grzechotnik
Grzechotnik
-
- Użytkownik forum
Ja od roku mam problem z parametrami połączenia, są one poniżej normy, internet chodzi przez to wolniej i niestabilnie....mimo dziesiątek telefonów firma po prostu mnie olewa, NIC z tym nie zrobiła, i wątpię że zrobi. Tym którym Wimax działa dobrze, pozostaje tylko życzyć aby nadal tak działał aż do końca działania usługi( a mamy prawo chyba sądzić ze ten już bliski), a tym co nie działa...no cóż czekać na koniec umowy i szukać innego porządnego dostawcy(którego u mnie niestety brak).
-
- Stały użytkownik forum
A ja od półtora roku u Netii, interweniowałem też u UKE, nic zupełnie się nie zmieniło, bo takie w polsce niestety jest prawo - nic nie zrobisz. Wyboru w radiu bez limitu też nie masobpiotr27 pisze:Ja od roku mam problem z parametrami połączenia, są one poniżej normy, internet chodzi przez to wolniej i niestabilnie....mimo dziesiątek telefonów firma po prostu mnie olewa, NIC z tym nie zrobiła, i wątpię że zrobi. Tym którym Wimax działa dobrze, pozostaje tylko życzyć aby nadal tak działał aż do końca działania usługi( a mamy prawo chyba sądzić ze ten już bliski), a tym co nie działa...no cóż czekać na koniec umowy i szukać innego porządnego dostawcy(którego u mnie niestety brak).
-
- Mistrz bezprzewodowy
Ta słabość egzekucji prawa w Polsce jest porażająca, pasmo jest koncesjonowane, działalność gospodarcza w tej dziedzinie również, a klient jest pozostawiany sam sobie na przeciw gigantom którzy zatrudniają armię prawnikówA ja od półtora roku u Netii, interweniowałem też u UKE, nic zupełnie się nie zmieniło, bo takie w polsce niestety jest prawo - nic nie zrobisz.
jareq
-
- Użytkownik forum
Tzn w Netii Wimax też masz problemy z zasięgiem?rdy pisze:<font color="#FF0000"><b>[...]</b></font>
A ja od półtora roku u Netii, interweniowałem też u UKE, nic zupełnie się nie zmieniło, bo takie w polsce niestety jest prawo - nic nie zrobisz. Wyboru w radiu bez limitu też nie ma
[ Komentarz dodany przez: krystianb: 2011-09-03, 13:05 ]
<a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=59341#59341">Panie i Panowie tniemy cytaty!</a>
Ostatnio zmieniony 2011-09-03, 12:04 przez sobpiotr27, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Stały użytkownik forum
Z zasięgiem nie, mam cholerne problemy z prędkościami i ze stratami pakietów(czasem nawet na poziomie 10%) przez co w tych momentach internet jest praktycznie nie do użytku
-
- Użytkownik forum
Ja też właśnie z tym mam problem, jednakże u mnie ma to związek ze spadaniem wartośco parametrów połączenia.
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Jeżeli gubisz pakiety to wina anteny.Należałoby wymienić ODU na drugie.rdy pisze:Z zasięgiem nie, mam cholerne problemy z prędkościami i ze stratami pakietów(czasem nawet na poziomie 10%) przez co w tych momentach internet jest praktycznie nie do użytku
-
- Stały użytkownik forum
Pewny jesteś? Największe straty występują w okresach gdzie na sieci siedzi dużo użytkowników, tak w godzinach 2:00-6:00 straty są po 0%...Quest pisze:Jeżeli gubisz pakiety to wina anteny.Należałoby wymienić ODU na drugie.rdy pisze:<font color="#FF0000"><b>[...]</b></font>
Mogłbym złożyć kolejną reklamację, ale pewnie zamiast wymiany skończyłoby się na propozycji rozwiązania umowy, jak zwykle
[ Komentarz dodany przez: YaHooo: 2011-09-04, 20:20 ]
<a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=59341#59341">Panie i Panowie tniemy cytaty!</a>
Ostatnio zmieniony 2011-09-04, 19:20 przez rdy, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Użytkownik forum
Tą samą sytuację mam w T-Mobile Wimax, też internet słabo chodzi w godzinach obciążenia sieci. Telefony niestety nic nie zmieniły, a było ich naprawdę sporo.