Airlive 5460. Jak to zrobić ?

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.
Reklama: Szukasz dostawcy internetu? Sprawdź https://isp.today/pl/ ogólnoświatowy katalog dostawców internetu.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
sisimon17
Początkujący użytkownik forum

Airlive 5460. Jak to zrobić ?

Post autor: sisimon17 »

Witam, mam problem i nie wiem jak sobie z tym poradzić. Proszę o doradztwo. Mam internet podłączony w domu drogą radiową. Czyli kabel antenowy od anteny idzie do routera i kablem sieciowym mam podłączony mój komputer do internetu. Chciałbym aby zamiast mojego komputera wpiąć w ten kabel airlive wl-5460 (port 2 WAN) i nadawać sygnał w domu bezprzewodowo oraz wykorzystać port 1 do drugiego komputera. Czy jest to możliwe z tym urządzeniem 5460 v2. ? pozdrawiam Andrzej
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Re: Airlive 5460. Jak to zrobić ?

Post autor: wojteks »

sisimon17 pisze:Czy jest to możliwe z tym urządzeniem 5460
Tak ale tego Tp-Linka to masz pewnie WR543G i ja bym to zostawił w spokoju a WL5460 ustawił w tryb AP i z niego nadawał WiFi.
Nie pomagam na PW!
Awatar użytkownika
Jaco
Mistrz bezprzewodowy - moderator

Post autor: Jaco »

A cóż to masz za router TP-Linka? Do podziału po WIFI jak i kablem możesz użyć TP-Linka z mojego profilu: TL-WR340G . Podłączasz go kablem LAN pod AirLive , konfigurujesz i masz neta po WIFI i kablem. Ja tak mam.

Wcześniej miałem ten rourer AirLive http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=9495 i zrobiłem sobie za pomocą niego sieć w domu używając trybu WISP + Uniwersal Repeater.
sisimon17
Początkujący użytkownik forum

Post autor: sisimon17 »

czyli który tryb mam ustawić aby ten airlive odbierał internet po kablu (w który port się wpiąć ? wszystko jedno ?) a później aby rozsyłał sieć po domu bezprzewodowo ? Co muszę zmienić w opcji TCP/IP ? Przeczytałem gdzieś ze DCHP mam nie właczać w tym airlive. Tylko czy numer IP tego 1 routera (TP-Linka) mam wprowadzić w zakładce TCP/IP jak numer stały ? (STATIC IP) ? Wczoraj wieczorem (bo teraz jestem w pracy) ustawiłem tryb AP+router. Odbierałem internet po kablu, niestety nie potrafiłem zmusić AIRLIVE do przekazywania internetu po wifi.
Awatar użytkownika
HeXoReK
Stały użytkownik forum

Post autor: HeXoReK »

Chciałbym aby zamiast mojego komputera wpiąć w ten kabel airlive wl-5460 (port 2 WAN) i nadawać sygnał w domu bezprzewodowo oraz wykorzystać port 1 do drugiego komputera.
Ustawiasz Airlive w tryb AP + Router

Możesz sobie wgrać najnowsze oprogramowanie KLIK e17 jest to polsku...
ODPOWIEDZ