Internet CDMA - dziwne zachowanie
Moderator: Moderatorzy
-
- Użytkownik forum
Internet CDMA - dziwne zachowanie
Witam
Mam pytanie odnośnie internetu CDMA .Posiadam taki od 1 miesiąca z iPlusa z routerem A xesstel MV410LR i od początku dziwiło mnie jego zachowanie - prędkość nie była i nie jest stabilna.Raz jest 120kB/s chwile później 40 a za chwilę 0 i tak w kółko 100,20,50 itd.Pomyślałem sobie ,że może mam coś z zasiegiem i kupiłem antene kierunkową z Dipola 10 elementowa z kablem 10 metrowym.Nakierowałem ja na nadajnik który jest w odległosci 10 km i sygnał sie polepszył ale stabilnosc jest taka jak była- czyli skacze.Czy to jest normalne? Moze ktos poradzi mi co mam nie tak ??
W programie AxessManager mam wszystkie kreski zielone i :
-EvDO Signal - od 68 do 120dBm (skacze - wtedy kiedy jest 120 to predkośc wskazuje 0 )
-EvDo 2nd Signal - 91dBm ( znika całkowicie gdy predkosc wynosi 0 )
-1xRTT Signal - 90 dBm
Mam pytanie odnośnie internetu CDMA .Posiadam taki od 1 miesiąca z iPlusa z routerem A xesstel MV410LR i od początku dziwiło mnie jego zachowanie - prędkość nie była i nie jest stabilna.Raz jest 120kB/s chwile później 40 a za chwilę 0 i tak w kółko 100,20,50 itd.Pomyślałem sobie ,że może mam coś z zasiegiem i kupiłem antene kierunkową z Dipola 10 elementowa z kablem 10 metrowym.Nakierowałem ja na nadajnik który jest w odległosci 10 km i sygnał sie polepszył ale stabilnosc jest taka jak była- czyli skacze.Czy to jest normalne? Moze ktos poradzi mi co mam nie tak ??
W programie AxessManager mam wszystkie kreski zielone i :
-EvDO Signal - od 68 do 120dBm (skacze - wtedy kiedy jest 120 to predkośc wskazuje 0 )
-EvDo 2nd Signal - 91dBm ( znika całkowicie gdy predkosc wynosi 0 )
-1xRTT Signal - 90 dBm
-
- Mistrz bezprzewodowy
Re: Internet CDMA - dziwne zachowanie
Ja długa jest ta "chwila"? Możliwe, że przeciążenie stacji bazowej, próbowałeś na inną skierować?
-
- Użytkownik forum
W poblizu nie mam innej stacji bazowej. Mieszkam w Aleksandrii woj.wielkopolskie , a stacje mam w Chełmcach.
Przerwa ta długo nie trwa około 1-2 sekundy i nie wiem czy ten net tak sie zachowuje.Nie miałem wczesniej do czynienia z technologia CDMA.
Przerwa ta długo nie trwa około 1-2 sekundy i nie wiem czy ten net tak sie zachowuje.Nie miałem wczesniej do czynienia z technologia CDMA.
-
- Stały użytkownik forum
-
- Użytkownik forum
Internet zachowuje sie nienagannie .Strony otwierają się normalnie choć czasami się "przydławią" - podejrzewam że wtedy gdy jes 0 kB/s.Ale ogólnie rzecz biorąc internet chodzi bez zastrzezeń.