Skoki pingu, tranferu

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.
Reklama: Szukasz dostawcy internetu? Sprawdź https://isp.today/pl/ ogólnoświatowy katalog dostawców internetu.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
heaton
Początkujący użytkownik forum

Skoki pingu, tranferu

Post autor: heaton »

Witam!

Jestem tu nowy i slabo sie znam na sprzecie potrzebnym do internetu radiowego. Posiadam ten internet od ok. 2-3 lat. Od poczatku sprawial male problemy ale nie az takie co teraz. Glownie chodzi o pingi w roznych grach online. Ping skacze od 30-800. Przewaznie jest ponad 100. Pisalem do administratora i dzwonilem wiele razy ale on zawsze mowi, ze zobaczy co sie dzieje i jak zwykle nic nie robi! Albo nie wiem co sie dzieje albo nie wiem. Mam ten internet podlaczony do 2 komputerow w domu, antena znajduje sie na dachu, odbiera ona sygnal z anteny na drugiej stronie ulicy (ok 20m) a ta wysyla sygnal do kolejnej na odleglosci ok 800m. Na drodze nie ma zadnych drzew nic, nawet zostały powicinane na wszelki wypadek. Czy moglby ktos ewentualnie pomoc lub podpowiedziec co jest powodem?

ps. kabel od anteny to okolo 10m i idzie ona do switcha i rozchodzi sie na 2 komputery

Dodam ze kiedys w nocy moglem grac bez wiekszych skokow pingu

Zanim napisalem ten temat przeczytalem wiekszosc tematow tego typu.

dolaczam maly screen z pingiem ( ping wp.pl -t)
http://img265.imageshack.us/my.php?image=pingam0.jpg

Pozdrawiam i czekam na ewentualna pomoc. :|
Awatar użytkownika
MaxFM
Stary wyga bezprzewodowy

Re: Skoki pingu, tranferu

Post autor: MaxFM »

Moze Ap posredniczacy miedzy Toba a stacja bazowa jest zapchany ? podpiety jest ktos pod niego ? Ping tragedia. Nie mozesz sie bezposrednio podpiac do stacji bazowej ?
Awatar użytkownika
heaton

No jest kilka osob podpietych .. No ale zeby az tak to zapychalo ? Dzisiaj rano jak wlaczylem kompa okolo godziny 7 i wlaczylem gre Counter Strike, to ping trzymal sie kolo 25 srednio pozniej zaczal skakac nawet do 800 .. co kilkanascie sec mialem ponad 100. Fakt, ze teraz dosc wieje ale to nie jest az taka odleglosc zeby to stwarzalo wiekszy problem.

Jesli chodzi o bezposrednie polaczenie miedzy mna a baza to jest maly problem..Kilka dosc mocnych drzew stoi na drodze dlatego tez jest ap ..

Po przeczytaniu wielu tematow tego typu nasuwala mi sie ta mysl ze to jest wina zapychajacego sie AP
Awatar użytkownika
heaton

Czy jeszcze jest ktos w stanie mi pomoc ? :)

Teraz mam taki dziwny problem w sumie
Z rana niby internet smiga i wszystko pingi sa ok 15-25 nawet ale i tak sie przycina wszystko ... To jest juz wina anten ?
Awatar użytkownika
MimperNet

Post autor: MimperNet »

Puść ping na bramę.

PS. Jaka to antena?
Awatar użytkownika
heaton

Na brame ping leci 1ms caly czas bez niczego ...

A antene musze sprawdzic .. postaram sie dac info za jakis czas ... pozdrawiam :)
ODPOWIEDZ