Przekierowanie portów

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.
Reklama: Szukasz dostawcy internetu? Sprawdź https://isp.today/pl/ ogólnoświatowy katalog dostawców internetu.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
magot98
Początkujący użytkownik forum

Przekierowanie portów

Post autor: magot98 »

Witam, Chciał bym przekierować port 80 na port 5190
Moje pytanie, czym przekierować i jak?
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Re: Przekierowanie portów

Post autor: wojteks »

magot98 pisze:Moje pytanie, czym przekierować i jak?
Napisz coś więcej, jaki masz router?
Nie pomagam na PW!
magot98

Znaczy ja bym to bardziej chciał zrobić przez jakiś program, tylko nie znam się.
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Post autor: wojteks »

magot98 pisze:Znaczy ja bym to bardziej chciał zrobić przez jakiś program, tylko nie znam się.
Napisz do czego to ma być i co to ma robić.
Nie pomagam na PW!
magot98

Nie wiem czego nie którzy z was, nie mogą zrozumieć jednego zdania, jak przekierować port nr 80 na port 5190?
Czy to ważne do czego to ma być?
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

Post autor: Jo_gurt »

magot98, to twoje jedno zdanie nie ma żadnego sensu samo w sobie, więc albo zadajmy pytania pomocnicze, bo może nie wiesz co jest ważne w sprawie, albo odpowiemy ci zgodnie z posiadanymi informacjami:
magot98 pisze: jak przekierować port nr 80 na port 5190?
Za pomocą lodówki na deskorolce przyklejonej do awangardowego liczydła z za długim czasem nagrywania.
magot98

No więc, mam taki program do zmiany ip, co używa tego portu 5190, nie wiem czy to ważne, ale jak się z nim łącze to powstaje nowe połączenie sieciowe (Wan MIniport ATW),
Jako iż chce być anonimowy w sieci, to i tak java i cookies wysyła na strone moje prawdziwe ip, strona bez javy nie działa, cookies mogę wyłączyć, no i czytałem gdzieś taki artykuł, ze można przekierować port 80 na port jakiegoś proxy czy cos w tym stylu, nie mam linku bo mi się komp zresetował. i własnie chciał bym przekierwować na port tego programu i powinno wszystko ładnie śmigać.
I to chyba nawet nie jest port programu, tylko port proxy którego program używa za każdym razem;d
w Przeglądarce przy włączonym programie mam ustawione tak:
Obrazek

A w programie mam ustawione tak, i tylko przy takich ustawieniach zmienia mi ip .
Obrazek

a moze zablokować wszystkie porty oprócz 5190 tylko jak?
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

Post autor: Jo_gurt »

Tzn anonimowy w sieci nigdy nie będziesz, ale spore namiastki daje TOR. Serwery proxy możesz sobie odpuścić, szczególnie takie duże jak AOL - udostępnią na życzenie twoje dane przy jakimś dobrym powodzie ;)
Mam nadzieję, że anonimowość nie w niecnych celach?
magot98

Znaczy tak, tor nie wchodzi w gre, To że AOL udostępni moje dane to juz mnie nie obchodzi, Wolał bym zrobić to z tymi portami, aa anonimowość nie w niecnych planach.
Jak możesz coś wykombinować z tymi portami, lub edycja javy to był bym wdzięczny i mógł bym nawet zapłacić, bo tak wgl jak chce być anonimowy to muszę kupować niezarejestrowaną karte do telefonu i wtedy jestem anonimowy ale jest to drogie.;/
W grę wchodzi aol+ edycja javy, bądź przekierowanie portów.
ODPOWIEDZ