Gdzie są te BTS-y??

Informacje na temat podłączania i doboru anten GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA), lokalizacji nadajników, zasięgów, wymuszania EDGE/3G, funkcjonowania sieci i awarii BTS-ów.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Fanta
Mistrz bezprzewodowy

Gdzie są te BTS-y??

Post autor: Fanta »

Czy ktoś może wie gdzie są te BTS-y, albo zna metodę aby to sprawdzić, w żadnej z baz danych ich nie ma:
- 2,1,2B11,79F5
- 2,1,2B11,79FF
- 2,1,2B11,7992
- 2,1,2B11,7A1D (szczególnie zależy mi na tym)

Mam jeszcze pytanie, czy urządzenie HUB USB na przykład takie, da jakieś lepsze efekty na NetBox2??

Ostatnio zauważyłem że w iPlus Manager przy lekkiej wersji interfejsu jest zasięg o jedną kreskę gorszy niż w rozbudowanym, to jest poprostu śmieszne, a raczej żałosne, bo to kolejny błąd tej aplikacji, jedyny plus to chyba możliwość wysyłania sms-ów.
[center]!! Zaczynaj od: FAQ -> Szukaj tematów-> GOOGLE
Regulamin i Netykieta[/center]
Awatar użytkownika
magmike
Specjalista bezprzewodowy-senior

Re: Gdzie są te BTS-y??

Post autor: magmike »

Tych kresek zasięgu to bym sobie nie brał do serca.
Prosty przykład - Nokia i Siemens obok siebie, ta sama sieć, Nokia 7/7 kresek, Siemens 2/4, i co? Wiadomo że anteny nie są te same ale moim zdaniem to wina wyskalowania wskaźników. Podobnie ze wskaźnikiem baterii w Nokii - spadek jednej kreski czyli 6/7 to dokładnie połowa żywotności baterii :|
pozdrawiam, magmike
Awatar użytkownika
Fanta
Mistrz bezprzewodowy

No tak masz rację, nie biorę ich pod uwagę, <font color="#FF00FF"><b>»»korzystam««</b></font> z terminala i z AT+CSQ... Chodziło mi poprostu o błąd jaki w jest aplikacji, bo choć jest to jedna aplikacja, ale w zależności od skórki inaczej pokazuje zasięg...
Ufo atakuje
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: Ufo atakuje »

fanta88 pisze:Czy ktoś może wie gdzie są te BTS-y, albo zna metodę aby to sprawdzić, w żadnej z baz danych ich nie ma:
- 2,1,2B11,79F5
- 2,1,2B11,79FF
- 2,1,2B11,7992
- 2,1,2B11,7A1D (szczególnie zależy mi na tym)
No niestety, chyba będziesz musiał wytropić je za pomocą netmonitora. Spróbuj jeszcze zamejlować do operatora i podać CID- ciekawe czy się coś zmieniło ? :D 8)
Awatar użytkownika
Fanta
Mistrz bezprzewodowy

Wątpię czy się czegoś dowiem, ostatnio jak im pisałem z prośbą o podabnie lokalizacji najbliższego nadajnika z EDGE, to odpisali mi ogólnikowo jak ustawić antenę, ale spróbuję co mi szkodzi...

29.03.2007 r.

Pojeździłem troszkę sobie dziś z N3210 z Netmonitorem i już wszystko wiem, dowiedziałem się gdzie są interesujące mnie BTS-y. :D
Temat uważam za zamkniety. :D
ODPOWIEDZ