Jaki internet mobilny w Niemczech

[Reklama] Telefony satelitarne wszystkich sieci Thuraya, Iridium, Inmarsat https://ts2.shop/pl/3-telefony-satelitarne

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
kenas1
Początkujący użytkownik forum

Jaki internet mobilny w Niemczech

Post autor: kenas1 »

Witam
Sprawa wygląda następująco:
Jestem czasami w Niemczech(często przejazdem)i potrzebuje tam internetu, np. raz na 2 tygodnie na jeden-dwa dni, w Polsce używam internetu mobilnego Play a za granica w roamingu płace majątek. Mam 3 takie modemy huawei E156G i mogę jeden przerobić (ale tez nie wiem jak)na internet w Niemczech. Szukam jakiejś TANIEJ niemieckiej sieci gdzie kupie kartę startową(jak nie idzie tak to tez z modemem)ale najlepiej taka gdzie kartę zasilającą kupię zaraz po wjechaniu do Niemiec i będę mógł korzystać 2 dni i później do następnego wyjazdu leży w szufladzie i tak co 2 tygodnie. W Play jest taki internet http://www.play.pl/pl/promocja/play-int ... index.html i chodzi mi o coś takiego. Przez internet będę tylko przeglądał strony nic więcej. Proszę o rade wraz ze szczegółowymi instrukcjami bo u mnie niemiecki trochę kiepski.
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Re: Jaki internet mobilny w Niemczech

Post autor: ja.michal »

Wątek o internecie w Niemczech jest. Znajdziesz tam co Ci potrzeba.
Internet w Niemczech
key
*Mistrz bezprzewodowy*

Post autor: key »

kenas1 pisze:Szukam jakiejś TANIEJ niemieckiej sieci gdzie kupie kartę startową(jak nie idzie tak to tez z modemem)ale najlepiej taka gdzie kartę zasilającą kupię zaraz po wjechaniu do Niemiec i będę mógł korzystać 2 dni i później do następnego wyjazdu leży w szufladzie i tak co 2 tygodnie.
AldiTalk (do kupienai w sklepie Aldi), internet w taryfie 2€/24h. Z zasiegiem moze byc roznie. Sa jeszcze pakiety 15€/30 dni lub 8€/30 dni. Jesli nie, to mozna poszukac jakiegos reselera Vodafone lub T-Online (ale tu koszty od 4€/24h).
Nie pomagam na PW.
pir
Początkujący użytkownik forum

Post autor: pir »

witam, w Niemczech dziala czterech operatorow (T-Mobile, Vodafone, O2 oraz E-Plus). Nie zalezenie od tego czy kupisz karte bezposrednio u jednego z nich lub u tak zwanego resellera (np Aldi itd) polaczenia beda realizowane przez siec ktoregos z tych 4 operatorwow. Warto wiedziec, ktory operator dokladnie za Twoja karte odpowiada, bo od tego zalezy jakos i szybosc Twojego polaczenia. Wedlug roznego rodzaju badan najlepszymi sieciami w Niemczech sa sieci VF oraz T-Mobile. Nastepnie jest O2, ktory w ostatnich latach duzo zainwestowal w rozwoj swojej sieci i na samym koncu jest E-Plus, ktory technologicznie jest najgorszy. Jesli duzo jezdzisz i potrzebujesz siec w podrozy to ja wybralbym siec VF (lub resellera, ktory operuje na VF). Jesli chodzi o miasta to osiagi w VF i w TMO beda bardzo podobne. Dodatkowo podejrzewa, ze wybierajac resellera, niezaleznie od sieci w ktorej dziala, bedziesz mial nieco gorsza szybkosc niz gdybys wybral oferte bezposrednio od operatora.
ODPOWIEDZ