Windows XP nie wykrywa Huawei E122
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Windows XP nie wykrywa Huawei E122
jak w temacie xp nie wykrywa modemu. Nie mruga dioda, nie ma też sygnału przy podłączaniu urządzenia. W momencie włączenie komputera modem mrugnie kilka razy ale zanim system się załaduje przestaje. parę dni wcześniej na laptopie z tą samą wersja systemu modem działał bez problemu. teraz korzystam z stacjonarnego i ten komputer nie może wykryć modemu. Pod tym samym portem komputer bez problemu wykrył myszkę, dysk zewnętrzny czy kartę WiFi. Dodam, że wcześniej modem działał pod tym komputerem bez problemu. od tego czasu nastąpiła automatyczna aktualizacja oprogramowania modemu ale nie wiem czy to jest przyczyną. Czu da się coś z tym zrobić?
- wojteks
- *** Administrator ***
Re: Windows XP nie wykrywa Huawei E122
Usuń sterowniki i zainstaluj najnowsze, powinno pomóc.Bulli pisze:d tego czasu nastąpiła automatyczna aktualizacja oprogramowania modemu
Nie pomagam na PW!
-
w tym problem ze nie mam co usuwać bo nawet nie mogę zainstalować sterowników, modem nie jest wykrywany przez komputer. po podłączeniu nic się nie dzieje
- wojteks
- *** Administrator ***
Poszukaj nowych na forum, odinstaluj i zainstaluj je aplikacją z katalogu driverów.Bulli pisze:bo nawet nie mogę zainstalować sterowników
Nie pomagam na PW!
-
Można trochę jaśniej. Zainstalowanie jakichkolwiek sterowników chyba niewiele pomoże bo nawet w menadżerze urządzeń nie wyświetla modemu jako urządzenie nieznane...
Teraz mam internet z telefonu niestety tylko GPRS więc prosiłbym o jaśniejsza odpowiedz, ponieważ ciężko ściągnąć coś w ciemno i "testować" na takiej prędkości
Teraz mam internet z telefonu niestety tylko GPRS więc prosiłbym o jaśniejsza odpowiedz, ponieważ ciężko ściągnąć coś w ciemno i "testować" na takiej prędkości
- wojteks
- *** Administrator ***
No to źle zinterpretowałem poprzednie wiadomości.Bulli pisze:bo nawet w menadżerze urządzeń nie wyświetla modemu jako urządzenie nieznane
Prawdopodobnie modem się nie zaktualizował prawidłowo i w domowych warunkach będzie go trudno ożywić a w serwisie może się nie opłacać. Inna opcja to wyłamanie wtyku USB, zasilanie jeszcze przechodzi a dane (transmisja) już nie na co wskazuje miganie diody jak dostanie zasilanie.Bulli pisze:od tego czasu nastąpiła automatyczna aktualizacja oprogramowania modemu
Nie pomagam na PW!
-
Wyłamanie USB wyeliminowałem na komputerze znajomego na którym był zainstalowany przed aktualizacja działa, pozostaje zła aktualizacja. Czy jest możliwość aby z tamtego komputera jakoś wgrać prawidłowe oprogramowania w modemie jeśli tak to prosiłbym o jakiś soft i instrukcje?
Tak przy okazji dzięki wojteks za zainteresowanie problemem
Tak przy okazji dzięki wojteks za zainteresowanie problemem
- wojteks
- *** Administrator ***
Jak mam rozumieć to zdanie?Bulli pisze:Wyłamanie USB wyeliminowałem na komputerze znajomego na którym był zainstalowany przed aktualizacja działa,
Nie pomagam na PW!
-
Po podłączeniu urządzenia dział ono prawidłowo, tzn. system je wykrywa, mogę się połączyć z internetem.
- wojteks
- *** Administrator ***
Skoro działa w tamtym komputerze to raczej nie problem aktualizacji.Bulli pisze: tzn. system je wykrywa, mogę się połączyć z internetem.
Czy cokolwiek dzieje się na innym komputerze (u kolegi czy gdzieś), modem się wykryje nawet jako nieznane urządzenie?
Nie pomagam na PW!
-
Sprawdzałem na kilku komputerach, tylko na jednym nie działał.
Myślałem, że jakaś aplikacja może blokować porty, ale podłączyłem inny dysk i zainstalowałem tylko "czysty" system, a i tak dalej go u mnie nie wykrywa.
Myślałem, że jakaś aplikacja może blokować porty, ale podłączyłem inny dysk i zainstalowałem tylko "czysty" system, a i tak dalej go u mnie nie wykrywa.
- wojteks
- *** Administrator ***
No to nie wiem, może zasilacz padł albo coś, może w BIOSie coś grzebałeś przy ustawieniach USB. Trudno coś więcej poradzić.Bulli pisze:ale podłączyłem inny dysk i zainstalowałem tylko "czysty" system, a i tak dalej go u mnie nie wykrywa.
Nie pomagam na PW!
- Pijo
- Stary wyga bezprzewodowy
Spróbuj zrobić test:
1. odinstaluj Menedżera którego teraz używasz .
2.Zainstaluj tego Menedzera - http://dl.dropbox.com/u/9521484/UTPS21. ... by_ToM.iso (rozpakować WInRARem lub czyms podobnym;) w katalogu Mobile Partner będziesz miał setup.exe
Napisz czy to coś zmieniło.
1. odinstaluj Menedżera którego teraz używasz .
2.Zainstaluj tego Menedzera - http://dl.dropbox.com/u/9521484/UTPS21. ... by_ToM.iso (rozpakować WInRARem lub czyms podobnym;) w katalogu Mobile Partner będziesz miał setup.exe
Napisz czy to coś zmieniło.
-
Sprawdzałem już inny zasilacz. W BIOSie nic nie zmieniałem. Poza tym już wcześniej przywróciłem domyślne ustawienia.
Zaraz sprawdzę czy po tym "teście" się coś zmieni.
///
Po zainstalowaniu Mobile Partner nic się nie zmieniło.
Zaraz sprawdzę czy po tym "teście" się coś zmieni.
///
Po zainstalowaniu Mobile Partner nic się nie zmieniło.