Problem z dostępem do internetu

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.
Reklama: Szukasz dostawcy internetu? Sprawdź https://isp.today/pl/ ogólnoświatowy katalog dostawców internetu.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Shael
Początkujący użytkownik forum

Problem z dostępem do internetu

Post autor: Shael »

Witam wszystkich forumowiczów.
Mam problem z internetem, który od kilku dni zaczął szaleć. Co chwilę się rozłącza i za jakiś czas jest. Niedawno było wszystko w porządku a teraz co chwile tego internetu nie ma, np. gdy gram sobie nagle pyk rozłącza rozmowę na skype i w grze. Wcześniej tak nie było. Czy może to być przez zainstalowanie pewnej gry MMORPG o nazwie League of Legends? Bo te przerywanie się gdzieś tak zaczęło od kiedy zacząłem w to grac, jednak internet rozłącza się ciągle, nawet jak gra jest wyłączona. Bardzo proszę was o pomoc udzielę wszelkich potrzebnych informacji o moim sprzęcie.

Takie info wstępne:
Internet: Na dachu antena od której idzie kabel do routera OvisLink(tak piszę na nim). Potem przy komputerze antenka. Karta sieciowa firmy RALINK.
Mam windows XP sp 3.
Nie wiem co jeszcze napisać.
Pozdrawiam
key
*Mistrz bezprzewodowy*

Re: Problem z dostępem do internetu

Post autor: key »

Shael pisze:OvisLink
Mozesz sprecyzowac jaki model?
Nie pomagam na PW.
Shael
Początkujący użytkownik forum

Re: Problem z dostępem do internetu

Post autor: Shael »

Ovis WL 1120-AP

[ Dodano: 2011-07-01, 17:10 ]
Aha chyba sytuacja się wyjaśniła, wczoraj dzwoniłem tam do tej firmy z internetem i pytałem czy coś robią, jakiś Pan sprawdził mówi, że u nich dobrze wszystko, a teraz zadzwonili, że to coś było u nich źle i już jest dobrze -.-. Przepraszam za kłopot, można zamknąć.
ODPOWIEDZ