problem z "przedłużeniem sieci"

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.
Reklama: Szukasz dostawcy internetu? Sprawdź https://isp.today/pl/ ogólnoświatowy katalog dostawców internetu.

Moderator: Moderatorzy

key
*Mistrz bezprzewodowy*

Re: problem z "przedłużeniem sieci"

Post autor: key »

balcerek pisze:ale mozna się dostać jak opisano w poście wyżej
Jak tu ustawisz przekierowanie, to powinno dzialac.

Masz mozliwosc przeniesienia rejestratora w poblize routera?

Sprawdzic czy dziala po polaczeniu kablem, a dopiero potem kombinowac z mostem?
Nie pomagam na PW.
major
Stały użytkownik forum

Post autor: major »

Ktos moze mi doradzi bo mam podobny problem . W domu mam Router Netgear DGN2000 i czesto pracuje z laptopem w domu jak i w garazu - poza domem . Sa miejsca gdzie nie ma sygnału, choc jeden Panasonic TouchBok ma wszedzie - ale ciezki. Potrzebuje cos takiego co mi wzmocni sygnał - ze wszedzie bedzie ten sam SSID ta sama siec. Aktualnie na 1 piętrze mam AP ale bywa ze stoje gdzie pomiedzy na zewnatrz budynku i laptop zrywa połaczenie i łaczy się z silniejszą siecią i potem to samo i tak w kolo jak się chodzi. Dramat, zanim odnowi połaczenie sieciowe itp. Słyszałem ze są Router co w sobie mają juz IAPP - czy WIPS - nie wiem ktre moze tu pomóc. Chce kupic po prostu dobry Router po NEO , ew sam Router.
key
*Mistrz bezprzewodowy*

Post autor: key »

Kup AP, postaw go tam gdzie chcesz miec zasieg i polacz kablem (ostatecznie DLAN). Wszystko inne to fuszerka.
Nie pomagam na PW.
ODPOWIEDZ