huawei e 367u-2 po aktualizacji dashbord nie działa :(

Kwestie techniczne, konfiguracja i rozwiązywanie problemów z modemami GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA).

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
olo320i
Początkujący użytkownik forum

huawei e 367u-2 po aktualizacji dashbord nie działa :(

Post autor: olo320i »

witam
mam taki oto modem huawei e367 wczoraj usunąłem z niego simlocka za pomocą DC-unlocker-a
a dzisiaj chciałem zmienić dashboard z tego co był na modemie z sieci 3 three na taki customize.
znalazłem w sieci taki oto dashboard asygnowany pod to urządzenie
UTPS16.001.05.00.45_MAC15.001.08.01.45_LNX15.001.08.01.45exe
po uruchomieniu tego pliku nastapiła automatyczna instalacja i po wszystkim z modemu znikł dashboard sieci 3
V.3CONNECT_BL_3_0_26_4Mac_r70
a pojawił sie zwykły mobile partner, po podłączeniu modemu jeszcze raz do portu USB system na nowo instaluje wszystkie sterowniki ale nie wszystko odnajduje i ostatecznie 4 rzeczy oznaczone jako Huawei mobile ni zostaja zainstalowane a modem najzwyczajnie nie działa , nawet gdy chce użyć zainstalowanego oprogramowania z sieci 3, jak to ugryźć Panowie aby zaczęło znowu działać ?? lub co robie źle ??
Awatar użytkownika
Pijo
Stary wyga bezprzewodowy

Re: huawei e 367u-2 po aktualizacji dashbord nie działa :(

Post autor: Pijo »

Spróbuj zainstalować sterowniki z mojego podpisu (Driver Uninstall na poczatek i poczekać 3-4 minuty, a potem DriverSetup i też poczekać 3-4 minuty aż zrestuje modem i zainstaluje sterowniki).

Daj znać czy to przyniosło jakiś efekt.
olo320i
Początkujący użytkownik forum

Re: huawei e 367u-2 po aktualizacji dashbord nie działa :(

Post autor: olo320i »

dzięki wszystko niby się zainstalowało :))

mam jeszcze jedno pytanie odnośnie Firmware, a mianowicie po podłączeniu do DC-unlocker-a i klknięciu na wyszukanie automatyczne urządzenia, odnajduje modem i wszystkie jego parametry są na dole w okienku wypisane i jest taki zapis jak VOICE FEATURE domyślam sie ze chodzi tu o mozliwość wykonywania połączeń głosowych za pomocą komputera i ta opcja jest opisana jako że nie jest obsługiwana w obecnym firmware i teraz moje pytanie jaki w takim razie firmware trzeba wgrać aby można tą funkcję obsługiwać ??

ps środkowy odnośnik do sterowników w Twoim opisie nie działa , otwiera się strona ale nic nie odnajduje
ODPOWIEDZ