NEOSTRADA BEZPRZEWODOWA PODZIAŁ NA DWA DOMY

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.
Reklama: Szukasz dostawcy internetu? Sprawdź https://isp.today/pl/ ogólnoświatowy katalog dostawców internetu.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
tatys
Początkujący użytkownik forum

NEOSTRADA BEZPRZEWODOWA PODZIAŁ NA DWA DOMY

Post autor: tatys »

<font color="#FF00FF"><b>»»korzystam««</b></font> z usługi Neostrada z modemem Livebox. Zasięg tego urządzenia to ok 10 m w domku jednorodzinnym najlepiej działa bezprzewodowo w jednym pokoju dalej są już problemy.
Chciałbym podzielić sie z kolegą tym sygnałem aby on mógł również korzystać z internetu ponieważ u niego juz nie ma Tp a podłączenie za drogie. Mieszkamy w sumie blisko ok 500 m miedzy domami a nasze dachy "widzą" sie bezpośrednio. Jaki sprzet powinienem zakupic aby podzielic te usługe (wzmocnić strasznie słaby sygnał), czy jest <font color="#FF00FF"><b>»»w ogóle««</b></font> taka możliwość? Ja posiadam standardowy modem do liveboxa Sagem.
Awatar użytkownika
MaxFM
Stary wyga bezprzewodowy

Re: NEOSTRADA BEZPRZEWODOWA PODZIAŁ NA DWA DOMY

Post autor: MaxFM »

Potrzebujesz: router z modemem adsl, 2 antenki panele 8-10 dbi z odpowiednia iloscia kabla, karta wifi dla kumpla. Konfigurujesz odpowiednio router, podpinasz swojego kompa do lan. Jesli chcesz miec neta po wifi w domu to musisz dokupic kolejny ap i podłaczyc do routera.
wiecej znajdziesz TU
tatys
Początkujący użytkownik forum

Mam nadzieje że zadziała taki zestaw

Post autor: tatys »

Dzięki
ODPOWIEDZ