witam jestem nowy na forum.
mam taki problem bo chciałem rodzielić sobie internet radiowy wifi u siebie w domu też poprzez wifi.
obecnie mam taką konfiguracje wifi od cioci---> komputer z kartą wifi
a chciałbym ten mój sygnał rozdzielić przez wifi. czy mogę to zrobić przez ruter wifi? podłącze go do tej sieci cioci ( mam do niej dostęp) ruter przez który chce to zrobić to zwykły ruter adsl w ktorym spaliło się gniazdo adsl, ale akurat to nie jest potrzebne.
napisze mi ktoś czy coś takiego wypali ? aha i ruter to pentagram 6331-4A .
ewentualnie jakieś pomocne sugestie co zrobić żeby to zadziałało. w sumie można by też podobno dokupić jakieś ap i z ruterem ale to wydaje mi się zbędne chyba. może się myle
połączenie wifi -->ruter--> karta wifi i telefon z wif
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
- zefel
- Stały użytkownik forum
Re: połączenie wifi -->ruter--> karta wifi i telefon z wif
A po co ci jakis router jak masz od ciotki net po wi-fi to tel. ma wi-fi to tylko szukasz i łaczysz sie z wi-fi ciotki , nic ci nie potrzeba ze sprzetu tylko hasło .
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
djnutiss, musisz mieć dwa osobne radia - jedno do łączenia się z ciocią a drugie do rozsyłu. AP jest nieodzowny.
Podejrzewam, że chodzi o siłę sygnału.zefel pisze:A po co ci jakis router
-
- Początkujący użytkownik forum
taak. jestem dosyć daleko od mojej ciotki jakieś 150m. mam duża antene i łape w kompie sygnał a w tele niestety nie.
czyli że mam kupić ap i połączyć go z ruterem ciotki przez wifi i z moim ruterem przez rj-45 ? dobrze myśłe?
wytłumaczy mi ktoś jak to mam skonfigurować.
i proszę o polecenie mi najtańszego dobrego ap z odłączalną anteną bo musze tam podłączyć z nim moją antene. no chyba że ruter się będzie łączył z wifi a rozsyłał ap. ale nie wiem czy taka kojelność może być
czyli że mam kupić ap i połączyć go z ruterem ciotki przez wifi i z moim ruterem przez rj-45 ? dobrze myśłe?
wytłumaczy mi ktoś jak to mam skonfigurować.
i proszę o polecenie mi najtańszego dobrego ap z odłączalną anteną bo musze tam podłączyć z nim moją antene. no chyba że ruter się będzie łączył z wifi a rozsyłał ap. ale nie wiem czy taka kojelność może być