Czy jest możliwe aby aplikacja dołączona do modemu Option GT Fusio+ wyświetlała na wskaźniku poziomu sygnał znaczek "HSDPA".
Od tygodnia mamy w Krakowie HSDPA w Orange. Transfer widzę że jest HSDPA , bo na wskaźniku prawie 1 Mb/s (Dowload), a aplikacja wyświetla "3G".
Oczywiście że wcześniej zrobiłem upgrade modemu, zgodnie z oprogramowaniem doastrczonym przez Orange na stronce.
Fusion+ i wyświetlanie "HSDPA" - czy możliwe ???
Moderator: Moderatorzy
- piotr2802
- Specjalista bezprzewodowy-senior
-
- Stary wyga bezprzewodowy
Re: Fusion+ i wyświetlanie "HSDPA" - czy możliwe ???
Prawda jest taka, że aplikacja z Orange nie wyświetla informacji o transferze HSDPA. U mnie w Warszawie, kiedy połączenie jest bezczynne, wskaźnik wskazuje 3G, kiedy natomiast wysyłam/odbieram dane wszelkie wskazania znikają - zostają jedynie słupki zasięgu.
- piotr2802
przewaks pisze:Prawda jest taka, że aplikacja z Orange nie wyświetla informacji o transferze HSDPA. U mnie w Warszawie, kiedy połączenie jest bezczynne, wskaźnik wskazuje 3G, kiedy natomiast wysyłam/odbieram dane wszelkie wskazania znikają - zostają jedynie słupki zasięgu.
Dzieki Przewaks

Pozdrawiam
-
- Stary wyga bezprzewodowy
@piotr2802, mówisz, że niebieska dioda miga Ci 4 razy? Dziwne, u nie tylko 3 razy. Poruszałem już ten wątek na forum i okazało się, że taki stan rzeczy jest nie tylko u mnie ale i u innych. Jak więc jest u Ciebie, czy mógłbyś to sprawdzić?
- piotr2802
Dokładnie nie wiem czy 4 razy czy 3 razyprzewaks pisze:@piotr2802, mówisz, że niebieska dioda miga Ci 4 razy? Dziwne, u nie tylko 3 razy. Poruszałem już ten wątek na forum i okazało się, że taki stan rzeczy jest nie tylko u mnie ale i u innych. Jak więc jest u Ciebie, czy mógłbyś to sprawdzić?

Nie spotkałem się jeszcze z oficjalnym newsem o wdrożeniu HSDPa w Orange w Krakowie.
Ciekaw jestem jak w innych dzielnicach Krakowa jest z tym HSDPa ? Napiszcie coś więcej , jeśli macie jakieś wnioski.
Pozdrawiam