Oddanie routera w Orange do naprawy, co przez ten czas?
Moderator: Moderatorzy
- deejaymg
- Stały użytkownik forum
Oddanie routera w Orange do naprawy, co przez ten czas?
Witam,
mam takie pytanie odnośnie gwarancji na router Orange.
Przykładowo oddaję uszkodzony modem na gwarancję, czekam na naprawę lub wymianę 2 tygodnie.
Nic mi się nie należy od Orange na czas tych 2 tygodni? Zastępczy modem? Jakiś zwrot części pieniędzy za abonament?
Pozdrawiam.
mam takie pytanie odnośnie gwarancji na router Orange.
Przykładowo oddaję uszkodzony modem na gwarancję, czekam na naprawę lub wymianę 2 tygodnie.
Nic mi się nie należy od Orange na czas tych 2 tygodni? Zastępczy modem? Jakiś zwrot części pieniędzy za abonament?
Pozdrawiam.
-
- Użytkownik forum
Re: Oddanie routera w Orange do naprawy, co przez ten czas?
W orange Ci się nic nie należy.
-
- Mistrz bezprzewodowy
Urządzenie jest tylko dodatkiem. Usługodawca nie musi Ci zapewnić urządzenia zastępczego, to zależy tylko od jego dobrej woli.
-
- Stały użytkownik forum
Orange może zapewnić Ci modem zastępczy, ale to już zależy od dobrej woli salonu, w którym zgłaszasz naprawę. Za czas przebywania modemu w serwisie możesz ubiegać się o zwrot części opłaty abonamentowej. Zgłaszając modem w salonie napisz pismo, że modem idzie na serwis itd. i poproś żeby ci to przefaksowali do odpowiedniego działu, chyba reklamacji o ile się nie mylę. Reklamacje powinni uwzglednić pod warunkiem, że modem nie został uszkodzony z winy użytkownika. PozdrawiamNic mi się nie należy od Orange na czas tych 2 tygodni?

- Sundance_kid
- Guru bezprzewodowy
centrix23 tylko, żeby sie ubiegał o zwrot abonamentu to raczej nie powinno być aktywności na karcie.
-
- Stały użytkownik forum
Wracając jeszcze do tego pisma o umorzeniu części opłaty abonamentowej o którym pisałem w poprzednim poście...
1. Jeżeli wyślesz je w momencie kiedy zgłaszasz modem do serwisu, wówczas Orendż ma 30 dni na rozpatrzenie tego pisemka. Rozpatrzy je negatywnie z automatu.
Jako powód poda brak dokumentów (opinia serwisu, karta gwarancyjna), świadczacych o tym po czyjej stronie leży wina w uszkodzeniu routera. No niby logiczne - skąd mamy mieć opinie serwisu skoro nasz modem leży jeszcze w naprawie... Dlatego tez po otrzymaniu modemu wszystkie niezbędne dokumenty (skan) trzeba przesłać na adres e-mail BOK Orange. Po takim zabiegu reklamacja zostanie uwzględniona i możemy się spodziewać korekty w najbliższej fakturze za abonament.
2. Pismo wysyłasz po otrzymaniu routera. Załączasz opinie serwisu. Realizacja tego wariantu czasowo pewnie porównywalna z wariantem 1.
@Sundance_kid
Rzecz jasna
Pozdrawiam
1. Jeżeli wyślesz je w momencie kiedy zgłaszasz modem do serwisu, wówczas Orendż ma 30 dni na rozpatrzenie tego pisemka. Rozpatrzy je negatywnie z automatu.

2. Pismo wysyłasz po otrzymaniu routera. Załączasz opinie serwisu. Realizacja tego wariantu czasowo pewnie porównywalna z wariantem 1.
@Sundance_kid
Rzecz jasna