http://allegro.pl/show_item.php?item=1678362759
Totalna chińszczyzna, a nawet w Chinach lepiej by to zrobili. Pierwszy raz szlag mnie trafił jak chciałem odkręcić nakrętki śrubek by zamocować uchwyt. Nie dało się odkręcić żadnej bo producentowi nie chciało się zamocować śrubek na stałe, przez to można było kręcić i kręcić w nieskończoność, a gdy po 20 minutach wreszcie jedną odkręciłem, wpadła do środka..

No ok - myślę odkręcę tą śrubkę i dostanę się do środka

Ha, nic z tego, żaden śrubokręt krzyżykowy nie dał rady, główka się zniekształciła, no to próbuję kombinerkami, śrubka się kręciła ale oczywiście cała bo producentowi, jak napisałem wyżej, nie chciało się jej zamocować na stałe.
Pozostało tylko ją zeszlifować. obciąłem tą śrubkę ii.

Nadal nie można otworzyć anteny, bo całość jest zgrzewana i klejona.
Więc próbuje dalej, podważam z różnych stron, przedni plastik pęka, ale w żaden sposób nie chce się odkleić od metalowego tyłu..
Po 30 minutach walki otworzyłem antenę i wydobyłem śrubki, które wpadły do środka na początku, zamocowałem uchwyt i i dopiero wtedy skleiłem przód anteny z tyłem.
Zawiesiłem na wysokości ok 8 metrów nad ziemią, podłączam modem i ... drugi

Zasięg jest słabszy niż na modemie w telefonie, który znajduje się w domu pół metra nad ziemią.
SZAJS SZAJS I JESZCZE RAZ SZAJS.
SPROSTOWANIE 12.06.2011.
Chciałem dokonać małego sprostowania.
Mianowicie po miesiącu testów z tą anteną, chciałbym wycofać się z zarzutu, że antena nie działa. Po wymianie modemu (z E160 na E173U-2) antena działa, myślę, że na miarę swoich możliwości.
Także przepraszam producenta, jeśli poczuł się tym urażony.
Ale co do wykonania, jednak pewne rzeczy bym poprawił, chodzi o to mocowanie śrubek. Bo w przypadku, gdy śrubka wpadnie do środka, to zaleta anteny (dobra hermetyczność) staje się udręką, żeby cokolwiek ze środka wydostać.
[ Komentarz dodany przez: krystianb: 2011-08-12, 16:15 ]
Sprostowanie.