UPC po wi-fi
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
UPC po wi-fi
Mam internet z UPC po WLAN. Chciałbym "podczepić" się pod sprzęt z UPC (THOMSON TCM420F) i sygnał przesyłać bezprzewodowo. Mam takie 2 urządzenia :
AP Edimax EW-7206apg
TP-Link TD-W8910G (ADSL podobno do kablówki tylko DSL)
czy któryś z nich się nadaje do tego? Próbowałem ale mam ciągle tylko połączenie lokalne.
Jak je skonfigurować ? Jakie ustawienia? Mam Viste
Dzięki za pomoc Pozdrawiam
AP Edimax EW-7206apg
TP-Link TD-W8910G (ADSL podobno do kablówki tylko DSL)
czy któryś z nich się nadaje do tego? Próbowałem ale mam ciągle tylko połączenie lokalne.
Jak je skonfigurować ? Jakie ustawienia? Mam Viste
Dzięki za pomoc Pozdrawiam
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Re: UPC po wi-fi
voytecc, co to znaczy przesłać bezprzewodowo? Gdzie? Na jaką odległość? Co jest po drugiej stronie?
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Czytajac ten post, zastanawiam sie "co autor ma na mysli". TCM420F jest modemem do internetu po kablu multimedialnym. Skad:
Kup jakis klasyczny router.
voytecc pisze:Mam internet z UPC po WLAN.
Jest routerem z wbudowanym modemen DSL po stronie WAN - odpada. Przy odrobinie staran mozna go podlaczyc jako AP, problemy patrz nizej.TP-Link TD-W8910G
AP, bez funkcji routera - mozesz to wpiac, ale IIRC UPC daje tylko dwa IP, wiec duzo do tego nie podlaczysz.voytecc pisze:AP Edimax EW-7206apg
Kup jakis klasyczny router.
Nie pomagam na PW.
-
- Początkujący użytkownik forum
Z UPC mam TCM420F podłączony jest on do komputera przez port WLAN. Chciałbym podczepić do niego któryś z wymienionych powyżej i mieć bezprzewodowy internet w mieszkaniu.Jo_gurt pisze:voytecc, co to znaczy przesłać bezprzewodowo? Gdzie? Na jaką odległość? Co jest po drugiej stronie?
Przy podłączeniu TP-linka lub Edimaxa (wszystko ustawione na auto) mam ciągle łączność ograniczona, tylko lokalne i nie mam internetu.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Nie ma takiego portu. Masz do wyboru "Ethernet" lub "USB" - zobacz dokladnie.voytecc pisze:Z UPC mam TCM420F podłączony jest on do komputera przez port WLAN
Z tymi powyzej nie da sie.voytecc pisze:Chciałbym podczepić do niego któryś z wymienionych powyżej i mieć bezprzewodowy internet w mieszkaniu.
Ostatnio zmieniony 2011-07-11, 12:05 przez key, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie pomagam na PW.
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
voytecc, potrzebujesz router bez modemu ADSL, bez niego nic się nie wymyśli.