Witam,
Wiem, że było już kilka podobnych tematów- przeglądałem je, ale chce się upewnić dokładnie żeby nie wydać bez sensu pieniędzy.
Otóż chce się podłączyć z siecią wifi na uczelni, która znajduje się około 300 m (maksymalnie - raczej około 200 ale lepiej mieć mocniejszy sygnał) ode mnie. Z okna widzę jedynie jej dach, więc po drodze są jakieś drzewa i 2 domy. Tak więc czy jest w ogóle szansa na złapanie stabilnego sygnału? ( oczywiście odpada jakiekolwiek montowanie urządzeń na uczelni). Jeżeli tak to jakiego sprzętu bym potrzebował??
Z góry dziękuje za poświęcony czas na pomoc.
Pozdrawiam
Jaki sprzęt do połączenia wifi?
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Re: Jaki sprzęt do połączenia wifi?
Verman pisze:po drodze sa; jakies' drzewa i 2 domy.
Zapomnij. Link na taka odleglosc wymaga anten z obu stron, najprawdopodobniej tutaj nawet to nie wystarczy.Verman pisze:oczywiście odpada jakiekolwiek montowanie urządzeń na uczelni
Nie pomagam na PW.
- KrissTofferr
- Mistrz bezprzewodowy
Gdyby na uczelni była antena kierunkowa wycelowana w twoim kierunku to możesz próbować. W innym przypadku to nieopłacalne choć wykonalne - np. karta Atheros z dwoma wyjściami antenowymi (po wyłączeniu funkcji antenna diversity) - oddzielna antena do odbioru (o dużej aperturze) i nadawania (o wąskim kącie połowy mocy).Verman pisze:chce się podłączyć z siecią wifi na uczelni, która znajduje się około 300 m
Zapytaj Cz3ski'ego - http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=173297
-
- Początkujący użytkownik forum
W takim razie dam sobie spokój z takim rozwiązaniem.
Wielkie dzięki za szybką odpowiedź.
Temat do zamknięcia.
Wielkie dzięki za szybką odpowiedź.
Temat do zamknięcia.
- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
Na tym forum <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=82778#82778">»nie zamykamy tematów«</a>.Verman pisze:Temat do zamknięcia.