WAG200G-EU a net24 Netia

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.
Reklama: Szukasz dostawcy internetu? Sprawdź https://isp.today/pl/ ogólnoświatowy katalog dostawców internetu.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
krzysman
Początkujący użytkownik forum

WAG200G-EU a net24 Netia

Post autor: krzysman »

Witam.
Posiadam Router LINKSYS WAG200G-EU i Netia NET24 i mam problem z podzieleniem laca, Moj laptop z wbodowanym Air portem nie ma polaczania z Netem, nie wiem czy jest to problem z tym ze jest to EU a nie E1 ale nie mam pojecia. Czy tylko dlatego nie mam polaczenia??
ALe od poczatku:
Po pierwsze - jak polaczyc kable? Mam dwa urzadzenia od neti, jedno do ktorego idzie zrodlo z dachu i z niego idzie kabel do drugieego urzadzenia gdize jednym kablem podlaczony jest telefon a drugim komputer stacjonarny, a teraz jak chce podlaczyc router Linksys to co gdize podlaczam??? jaki kabel do ktorego gniazda?
Nastepnie jak juz po wszych wskazowkach bede mial pdlaczone kable tak zeby wszytko dzialao i internet w laptopie stacjonarce i telefon to jak najlepiej skonfigurowac router w jego ustawieniach, tak zeby miec polaczenie z netem. Prosze o pomoc bo mam mozliwosc jesli jest to konieczne na ten router z koncowka E1.
ODPOWIEDZ