Witam,
przychodzę do Was po poradę. Problem jest skomplikowany fizycznie. modem jest oddalony ode mnie o 600KM i nie działa:)
Moja dziewczyna kupiła sobie modem huawei e5830 (bez simlocka) kupiliśmy kartę do internetu w Play i wszystko działało jak trzeba. No i oczywiście nagle przestało działać.
Problemem okazał się zasięg playa na mazurach. W takim razie zakupiliśmy orange free i niestety za nic nie chce zadziałać.
Konfiguracja przez panel WEBowy - brak ikonki dial-up nie da się tam nic ustawić. Status WAN - not connected.
Wifi działa.
Managerem połączeń na PC tym od Huawei udało się wejść w profile połączeń i tam jest orange w pełni skonfigurowany, niestety modem się nie łączy i nie udostępnia internetu na wifi.
Czy ktoś może mi jakoś pomóc? Wszytko robię na odległość przez telefon, dzwonię do dziewczyny ona mi czyta co jest na ekranie i tak sobie przeklikujemy ustawienia ale pomysły się skończyły.
Dodam, że po włożeniu karty do telefonu internet jest a w modemie się nie łączy. brak PINU.
Szukam pomocy bo dziewczynie internet jest niezbędny do pracy a od 2 dni go nie ma.
z góry dziękuję za wskazówki.
Huawei e5830 brak połączenia
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
- valdens
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Re: Huawei e5830 brak połączenia
Jesteś pewny, że konfiguracja Orange jest ustawiona poprawnie?
APN: internet
Acces number: *99#
User name: internet
Password: internet
Powinno działać.
APN: internet
Acces number: *99#
User name: internet
Password: internet
Powinno działać.
-
- Początkujący użytkownik forum
Tak udało mi się to sprawdzić. Konfiguracja jest dokładnie taka.
Skończyły mi się pomysły i ręce opadają
Skończyły mi się pomysły i ręce opadają

- compile
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Hola, hola mi na routerze też nie łączy z netem na tym numerze, dopiero *99***1# działa.valdens pisze:Acces number: *99#

-
- Stary wyga bezprzewodowy
To ciekawe co piszecie bo u mnie modem się łączy z Orange, a numer mam wpisany *99# i przez interfejs webowy nie mam możliwości zmiany numeru.
Jeśli Internet, to tylko w Play, jeśli telefon, to tylko w Orange