Inetrnet LAN/WIFI - jakie pingi?
Moderator: Moderatorzy
-
- Użytkownik forum
Inetrnet LAN/WIFI - jakie pingi?
Chcę wybrać którąś z ofert lokalnego dostawcy - www.netdrive.pl
Wcześniej męczyłem się na cdma orange. Pingi po 90-150. A jak jest w lan, albo wifi? Lepiej czy może nawet gorzej?
Wcześniej męczyłem się na cdma orange. Pingi po 90-150. A jak jest w lan, albo wifi? Lepiej czy może nawet gorzej?
<Wycięte przez administrację>
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Re: Inetrnet LAN/WIFI - jakie pingi?
Sama technologia pozwala na ~1ms. Wąskim gardłem będzie to co ma ISP dalej.Lidzet98 pisze: A jak jest w lan, albo wifi?
To już powiedzą ci aktualni użytkownicy.Lidzet98 pisze: Lepiej czy może nawet gorzej?
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Point to point ok. 1 ms teoretycznie, realnie <= 5 ms z uwzglednieniem czasu potrzebnego do przekazania pakietu na router brzegowy. Dalej infrastruktura do ktorej podlacza sie ISP.
Nie pomagam na PW.
-
- Mistrz bezprzewodowy
A jak infrastruktura dostawcy jest kijowa, to jak ktoś korzysta mocno z p2p to wszystko jest zapchane i pingi są po 1000ms 

-
- Użytkownik forum
Cholera muszę się ich zapytać, bo nie wiem jaką mają infrastrukturę. Dają net bez limitu ale ten zasrany ping jest dla mnie najważniejszy. Jak jest większy niż 100 to trzeba im podziękować bo prędkości jakiś super nie mają.
UWAGA mam ważne pytanie!!! Lan odpada więc jakie pingi są na wifi? Takie same jak na lan?
UWAGA mam ważne pytanie!!! Lan odpada więc jakie pingi są na wifi? Takie same jak na lan?
<Wycięte przez administrację>
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Zazwaczaj podobne, jesli system jest wmiare dobrze postawiony. Ale dla WiFi wraz z wzrostem liczby klientow rosna pingi.Lidzet98 pisze:Takie same jak na lan?
Nie pomagam na PW.