Witajcie! Mam modem HUAWEI E172 kupiony rok temu na Alledrogo. Modem jest na gwarancji i się zastanawiam czy go oddać (nie wiem czy jest uszkodzony).
Objawy są takie:
Uruchamiam go (w Linux) i łączy, ale z mniejszą prędkością (zielona dioda) i po kilkunastu (góra 30) sekundach rozłącza się sam. Żeby ponownie połączyć muszę wyjąc go z USB i ponownie włożyć inaczej nie połączy. Nigdy tak nie było. Te problemy mam od około 7-10 dni. Wcześniej zero problemów z tym modemem.
Dodam, że już nie łączy z wyższą prędkością (niebieska dioda) no i cały czas jestem w Wawie (tam gdzie zawsze), gdzie sygnał przecież jest mocny i nie powinno być problemów.
Czy ten sprzęt się popsuł, jak uważacie?
Pozdrawiam.
P.
Częste problemy z HUAWEI E172
Moderator: Moderatorzy
-
peżot
- Początkujący użytkownik forum
-
nemo333
- Użytkownik forum
Re: Częste problemy z HUAWEI E172
sprawdź na karcie sim innego operatora, może to być wina nadajnika twojego obecnego opa. Możesz też sprawdzić na innym kompie, możliwe że u ciebie jest wina.
-
Maciek764
- Mistrz bezprzewodowy
Re: Częste problemy z HUAWEI E172
Zobacz na karcie innego operatora i na innym komputerze. Jeżeli nie działa - modem do naprawy, z tego co widzę to Huaweie nagminnie mają usterkę polegającą na rozłączaniu modemu z systemu (tak jakbyś go wyciągnął z USB). Co chwilę ktoś na forum ma taki problem, ja też tego doświadczyłem z E1820.